A Tiszafüredtől alig több, mint húsz kilométerre eső Kunmadarasnak a központjában érdemes leparkolni, mert az étterem előtt nem sok hely van. Mielőtt lépteinket az étterem felé irányítanánk, megcsodálhatjuk a parkoló mellett a Tamási Áron idézettel („azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”), magyar és székely zászlóval ékített székely kaput. Az igen hamar népszerűvé vált Ferdinánd bisztró beltere és terasza meghitt, sok zöld növény, békebeli kredenc, fonott butykos, háztartartási tárgyak biztosítják az otthonos hangulatot (műnövények is akadnak, ezeket akár mellőzni is lehetne).

Az étlap eklektikus, úgy tűnik, mintha mindent bele szerettek volna venni, amit a közönség szívesen fogyaszt. Van egy street foodos vonaluk pizza, burger, gyros, pasta, valamint egy hagyományos magyar, de megjelenik a választékban az ázsiai csirkemell is. Kínálnak az általunk rendelt fogásokon kívül többek között birka- és marhapörköltet, babgulyást, rántott húsokat, sajtokat és zöldséget, roston sülteket, csülköt, pitéket, túrógombócot és portugál krémes kosárkát. Egyik érdekességük a lengyel zurek, egy kolbászos zöldséges leves, aminek alapja a rozslisztből több napig készült kvász.

Fogadófalatként remek sajtos pogácsát kaptunk. A kötött-tészta leves ízletes volt, mindig öröm egy olyan helyi specialitást kóstolni, amiről eladdig csak receptoldalakon olvashattunk. A kovászos pizza ízre, állagra egyaránt megnyerő, a szélét élvezet volt a pacal mártásába tunkolni. Mert csülkös pacalt is tartanak. Füstölt csülökkel készítik, mint sokfelé, aminek köszönhetően kap egy plusz füstös aromát az étel, de a szaftja nem lesz ragadós, kollagénes, holott ez a körmös-csülkös-farkas vagy akár füles pacalnak a lényege. A pacalt egyébként ebben a változatában is élvezettel ettük. Mellé kovászos uborkát kértünk, ami vékony kígyóuborkából készítettek, jól eltalálva az ízharmóniát és a roppanós állagot. Megelégedésünkre szolgált a házias krumplipürével tálalt rántott harcsa, ízletes volt a hagyományos felfogásban készült, párolt káposztával és hagymás tört krumplival körített kacsacomb is, bár ez kissé túlkészült. A csirkeszárnyról felszolgálónk elárulta, hogy mirelit áruból van, de nem tudta elvenni asztaltársunk kedvét tőle, egyébként a KFC stílusban készült, enyhén csípős szárny ízletes volt. Tisztességgel elkészített házias ételeket kínálnak itt családi keretben, családias hangulatban, rendkívül kedvező áron.

A kiszolgálás kedves, szívélyes. Ottjártunk napján ünnepelték az étterem működésének második évfordulóját, s ebből az alkalomból mindenkit megkínáltak egy ajándék pezsgővel. Készültek alkoholmentessel is, hiszen a vendégek jó része autóval érkezik hozzájuk.

Az italválasztékot lehetne szélesíteni. Háromféle nem kiemelkedő balatoni bort tartanak, pedig a Kunságban megannyi kiváló bor készül, jó lenne a borválasztékban is érvényesíteni a bemutatkozó sorokban említett lokalitást. A sörválasztékot kézműves sörökkel kellene gazdagítani, jelenleg csak nagyipari multisörökből válogathatunk. A töményitalok között a pálinkák képviselik a minőségi szegmenst.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a ferdinandbisztro@gmail.com címre