A Fekete Sas kávéház és bisztró Hódmezővásárhely főterén működik, ugyanabba a portfólióba tartozik, mint a város másik három népszerű étterme (Bandula, Bagolyvár, Kökénydombi csárda). Sötétbarnára pácolt fa dominálja a belteret, a falon magyar színészek archív fotói. A második világháború előtti időket idézik az abroszt helyettesítő lefóliázott régi újságoldalak. A székek helyett sötétbarna bőrfotelekben üldögélhetünk.
Kínálnak hagyományos reggeliket, pub-jellegű ételeket a burgertől a szendvicseken, fajitason, burrito-n át a sajtgolyókig, nemzetközi fogásokat (rántott halat, zöldséget, sajtot, roston sült sajtokat és halakat), etnikai konyhák nemzetközivé lett klasszikusait a gyrostól pastakig s nem utolsó sorban klasszikus magyar ételeket, köztük májgaluskalevest, lecsót és mákos gubát.
A díjszabás kedvező, reggelik ára 500 és 1200, leveseké 940 és 990, pastaké 1890 és 1990, főételeké 1200 és 4990, desszerteké 560 (ennyi 2 db palacsinta, de adnak egyet is 280 forintért) és 1090 forint között mozog.
Kértem volna fél adag fogast vagy harcsát, de nem adtak. A felszolgáló miután konzultált a konyhán dolgozókkal, jelezte, hogy csak a lepényhalból kérhető fél adag. A hal nem volt rossz, de a köret – túlpárolt mirelit zöldség – lehangolónak bizonyult. A kolbászos lecsó átlagosnak mondható, leveses, főttes, karakterű, jobban szeretem a pirított-zsíros-emulziós aromákat és állagot a lecsóban. A chia-puding állaga nem tökéletes, viszont jó a gyümölcstopping és -alap. (Teszt időpontja: 2020. október 22.)
A kiszolgálás udvarias, de a pincérek a kelleténél többet foglalkoznak egymással és a kelleténél kevesebbet a vendégekkel. A négy pontot csak azért adom meg erre a szempontra, mert amikor már sikerül az ember észrevétesse magát, akkor minden a helyére kerül, a felszolgálók stílusa udvarias, kedves.
A borlap élvonalbeli magyar borászatok mintegy huszonkét tételét kínálja, melyek többségét decire is kimérik. Tartanak néhány nagyipari pezsgőt is. A töményitalok fejezetben külön címszó alá szedték a figyelemre méltó fél tucatnyi tételt, különleges whiskyt, konyakot, Unicum Riserva-t.
Értékelés
Összélmény: 3,75 pont
Konyha: 3,5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a bandulaponthu@gmail.com címre