Korszerű, trendi belterű igényes burgerező a város történelmi központjában, az egyik vendéglátásra specializálódott sétálóutcában. A fekete falon stílszerűen a marha bontási térképe látható, fehérrel felfestve. Nyáron igényes, hangulatos teraszt üzemeltetnek az utcán.
A konyha néhány népszerű street food ételt kínál, messze átlag feletti szinten megvalósítva, főként persze burgereket, de szerepel a kínálatban szalonnás-tojásrántottás szendvics, csirkesaláta, csirkés tortilla, vegyes felvágottas, házi fánkkal kísért „sörös tál”, marhahátszín-saláta, „részeges kolbász” és panna cotta is. A burger itt burger, alap, hogy a húspogácsa marhahúsból készül, mind a tíz változat esetében.
Az ár/érték arány zavarba ejtően kedvező, a burgerek átszámolva 1100 és 1500, a saláták 1500 és 1700 forint közötti összegbe kerülnek 2021 februárjában. A sült kolbász krumplival, karamellizált hagymával és Fabrika öntettel 900, a milkshake és a desszert 600 forint.
A burger kifogástalan. Saját recept alapján süttetik a zsemlét, mely könnyű, ízletes, ügyesen pirítják meg, tálalás előtt. A húst alapból médiumra sütik, helyben készítik a jól eltalált ízesítőket. A harapásélmény kiváló, ez a legjobb burgerezők egyike a Kárpát medencében, de megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban is, az áraktól függetlenül. A sült krumpli mirelit, mint szinte minden burgerezőben, beleértve a nemzetközi hírűeket, a csirkesaláta korrekt.
A kiszolgálás kedves, a pultos fiatal hölgy Budapsten tanult helybeli magyar, elbeszélgettünk vele a burgerekről, e műfajbeli magyarországi kulináris tapasztalatainkról, a tulajdonosuk igényességéről. Kézműves chili szószokat is kóstoltattunk egymással, volt épp nálunk egy orosházi kézműves termék.
A minőségi burgerhez minőségi sör dukál, tízféle helyi kézműves sört tartanak két főzdétől.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a fabrika.burgerbar@gmail.com címre