Hangulatos, elegáns, megnyerő atmoszférájú, feszengésmentes, színvonalas bisztró Eplényben, a Veszprémbe vezető út mellett. A beltérben ínyenc termékek, egész érlelt sonkák, borok, pasta-k, sajtok, zöld növények, professzionális sonkaszeletelő, a falon fekete táblára krétával felírva a napi ajánlat. A teraszról fenséges kilátás nyílik az erdőségekkel borított környező dombokra.

A konyha a magyar és a mediterrán ízvilágra alapoz. Ottjártunk idején, 2022 augusztusában kínáltak többek között tatárbifszteket, marhafartőlevest gazdagon, vörösboros sertéspofát vajtökkel, zöld almával, marhalapockát tejfölös lecsós burgonyával, rosé kacsamellet pirított pecorinos burgonyahengerrel, erdei gyümölcsmártással és vargányával. A séf, mint megtudtuk, Endrédi Zoltán, aki korábban a Csopakon működő Márga bisztróban, illetve a veszprémi Chiantiban dolgozott. Hétköznap délben kedvező árú ebédmenüt is kínálnak.

Ettünk selymes málnakrémlevest vaníliafagylalttal, mely megelégedésünkre szolgált. Jól sikerült az ötletes körettel, kapris túrógombóccal és karfiolvelouté-val társított rántott fogast is. A dekorációnak szánt ráksziromszerű ropogós-darabok nélkül esztétikai szempontból megnyerőbb lett volna a tányér. A nápolyinak mondott Margherita pizza ízletes volt, bár a tésztája nem illeszkedett teljesen a klasszikus nápolyi stílusba. Ebédünket jó ízű, ó állagú bazsalikomos créme brullée zárta, amit jobbacska csokifagylalttal toppingoltak.

A kiszolgálás tanítható, udvarias, felkészült, kommunikatív.

A habzókkal együtt közel húsz magyar és olasz bort kínálnak, ezek felét kimérik pohárra is. A sörök nagyipariak, a töményitalok között több prémium tételt is találunk.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a gastro.fured@gmail.com címre