Mád emblematikus vendéglátó egysége. Elhelyezkedése kiváló, a Szerencs (Budapest, Miskolc) felől érkező vendég ezzel az impozáns, korszerű, de mégis megnyerő, a táj vonalát meg nem törő épülettel találkozik legjelentősebb borvidékünk legjelentősebb bortermő településére érkezve. A falon megannyi borospalack, szépen elrendezve, hatalmas ablakok, hangulatos terasz. Sötétbarna faasztalok, kényelmes székek. Sajnos tévé megy hangtalanul, ami felesleges, továbbá rádió szól, ami érthetetlen egy ilyen színvonalú helyen. Az étterem saját pincészettel, szálláshellyel és rendezvényközponttal rendelkező komplexum keretében működik.
A konyha a magyar és a nemzetközi ízharmóniákra alapoz. Kínálnak többek között csirkemájpástétomot, szarvasragulevest őszi gombákkal, burgonyagombóccal, egészben sült pisztrángot brokkoli- és karfiolsalátával, konfitált kacsacombot édesburgonyapürével, őszi zöldségekkel, rozsdás marhapofa-pörköltet tejfeles csuszával, sajttortát gyümölcs sorbet-val.
Az árak értékarányosak. Levesek 1690 és 2200, főételek 3600 és 4600 forint között kaphatók. Az előételek egységesen 2690, a desszertek 1690 forintba kerülnek.
A kétezertízes évek közepén több ízben is megfordultunk itt, színvonalas, korrektül elkészített ételeket ettünk a mádi nyaklevestől a thai mogyorómártással és basmati rizzsel kínált bőrén sült csirkemellen, tépett kacsacombon át a terroir diótortáig. Legutóbb 2021 novemberének második felében tértünk be, a táblás ajánlatban még szerepeltek a libaételek. Fogadófalatként apróra vágott zöldségekkel üdített mangalica-kacsa pástétomot kaptunk, amihez remek helyben sült kenyeret adtak. Kiváló kezdés. A fűszeres birsalma chutney-val társított, pirított cikóriával és rukkolalevelekkel tálalt mangalica-pástétom ízre, állagra egyaránt meggyőző volt. Megkóstoltuk a liba-rament, amihez túladagolták a szójaszószt, így a mély húslevesíz, a japán klasszikus fogás lényege elveszett. A betétek között akadtak jobb (pl. tojás) és kevésbé meggyőző elemek (pl. gomba) egyaránt. A mákos morzsába forgatott jó tartású szilvás gombóchoz kifogástalan, könnyed, megnyerő ízű tejfölfagylaltot, szilvalekvárt és szilva coulis-t adtak. Egy klasszikus magyar desszert izgalmas, jól kivitelezett továbbfejlesztése.
A kiszolgálás kifogástalan: kedves, udvarias, motivált.
Több, mint harminc saját bort kínálnak, melyek többségét decire is kimérik. A zömmel izgalommentes töményitalok között a saját pálinkák képviselik a prémium vonalat. Tartanak saját dobozolású, dizájnos, kedvező árú fröccsöt és házi szörpöket is.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Az étterem Facebook oldalán január 17-én megjelent bejegyzésben jelezték, hogy a hó végéig zárva tartanak, de azóta sem nyitottak ki. Helyi források szerint végleg bezártak.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a elso.madi.borhaz@gusteau.hu címre