Rendkívül hangulatos fagyizó, cukrászda, pizzázó, bisztró és szálláshely Százhalombatta szívében, a Makovecz Imre által tervezett Szent István templom tőszomszédságában. A cukrászda-részleg a vintage-stílusból merít, az éttermi inkább pubos. Itt látható nyolc Magyarország-térkép igényesen berámázva, melyek végigtekintik a több, mint ezer éves Kárpát medencei történelmünket. De része a jól kitalált dekorációnak régi rádió, ötvenes évekbeli lemezjátszó, rokka s a labdarúgással kapcsolatos kép- és sálgyűjtemény is. Nyáron hangulatos, zöld növényekkel gazdagon beültetett kerthelységet működtetnek, az asztalon dús termésű chili paprika.
A konyha fő profilja a pub food, azon belül leginkább a burger és pizza, de kínálnak tatárbiszfteket, pasta-kat, fish and chips-szet, wok-ozott húsokat, rákot, tofut tagliaetelle-vel, rizzsel vagy rizstésztával, bundázott csirkecsíkokat, grillezett kacsamellet, apróhúst, óriás sertésszűzet és bélszínt is. Klasszikus magyar ételek is szerepelnek a kínálatban, többek között húsleves gazdagon, csülkös bableves, vaddisznópörkölt, „méregerős apróhúsok lepcsánkában”, somlói galuska, palacsintát és Ebatta krémes.
Az árak értékarányosak. Előételek, sörkorcsolyák, saláták 1690 és 3790, levesek 750 és 1790, főételek 2650 és 3850, grill-ételek köret nélkül 1950 és 5950, pizzák 1990 és 2590, burgerek 1790 és 2990, desszertek 660 és 990 forint között kaphatóak.
Kértünk padlizsánkrémet, s hozzá kenyér helyett pizzacsíkokat. A zöldségekkel gazdagon körített krém házias volt, korrekt, majonézes, nagyjából így szokták Erdélyben készíteni a legtöbb háznál. A pizza csíkok is jól sikerültek. A csirkeszárnyakat lehetett volna gondosabban panírozni, de azért hozta ez is a formáját. Háromféle süteményt csomagoltattunk be, karamellás „római álmot”, meggyes mákos paleo sütit, és Ebatta krémest, ezeket otthon ettük meg, hozták az étterem tisztes 4 pontos szintjét, sőt, annál kicsivel többet is.
A kiszolgálás pincérfüggő, egyik felszolgáló kedves volt és udvarias, a másik rendre utasító, arrogáns. A sört nem mindig csapolják a jelig.
Tartanak mintegy húsz palackos bort, zömmel a magyar élvonalból, kimérve csak két tétel kapható, melyekről az itallap nem árul el semmit. A sörök nagyipariak, az import tömények kommerszek, de tartanak három főzdétől is kitűnő pálinkákat.
Telefonszámok:
+36 20 349 17 78 (asztalfoglalás)
+36 23/ 350 360 (ételrendelés)
Értékelés
Összélmény: 4,25 pont
Konyha: 4 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a ebatta@e-batta.hu címre