Pozsony szívében hangulatos, retro hely, mely a két világháború közötti korszakot kocsmáinak atmoszféráját idézi. Boltíves mennyezet, megkopott faasztalok és székek, hajópadló. A fal alsó felét fedő lambériaszerű faburkolat tetején Szicsek pálinkák. Egyik falvédőn magyar felirat: „Isten legfényesebb napsugara, világíts be ez házba”. Mint megtudjuk, dunaszerdahelyi magyar szakácsok dolgoznak a konyhán. A séf Weisz Tibor, akinek neve és fotója az étterem cégtáblája alatt látható a konyhafőnök ételajánlatai mellett. Az étlap háromnyelvű, szlovák, magyar és angol. Az asztalon só– és borsdaráló, amit díjazunk.
A konyha a szlovák és a magyar konyha fogásaira alapoz: sertéssült knédlivel, juhtúrós galuska, másrészről Hortobágyi palacsinta, Eszterházy rostélyos. Feltűnik néhány ételkompozíció, amit a nemzetközi kategóriába sorolnánk, mint a marhatatár vagy a sült nudlival és gyömbéres szilvamártással felszolgált kacsamell. Az étlap rövid, ami értékelendő: négy előétel szerepel rajta, két leves, hat főétel, két desszert.
A sertéspástétom késztermék a szalkai biofarmról, ízletes, korrekt. Esztétikus, rusztikus kerek vágódeszkán érkezik, átlagos kenyér, valamint hegyes erőspaprika, paradicsom és retek kíséretében. A zöld füvekkel töltött friss pisztrángot megfelelően hőkezelték, szaftos maradt, a vegyes salátalevelek között nem sok lencsét találunk, pedig az étlap lencsesalátát ígér köretnek. Nem nagy probléma, így is finom. A sárgabarackkrémmel kínált édes túróval töltött kifli jóféle házias desszert, korrekt zárás.
Az árak belvárosiak. Előételek és desszertek 2000 forintnak megfelelő euro közelében, főételek 3600 és 8000 forint között. A mifelénk sztrapacskának nevezett juhtúrós galuska is 12 euró.
A kiszolgálás törekvő, kedves. A várakozási idő hosszú, jóval fél órán túli. Pincérünk megpróbálja mosolygós magyarázkodással oldani a feszültséget, ami sikerülne is, ha az utánunk érkező vendégek nem kapnák meg ugyanazt az ételt hamarabb.
A borlap nem túl széles, de igényes, mintegy 25 tételt integrál, elsősorban anyaországi és felvidéki tételeket az élvonalbeli pincészetektől, de feltűnik néhány német és osztrák nedű is. A hat kimért bort külön rovatban találjuk. Azt már a bejáratnál elhelyezett fekete tábláról megtudjuk, hogy 33 pálinkát kínálnak, ami nemes dolog. A sörök nagyipariak.
Értékelés:
Összélmény: 4 pont
Konyha: 4 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@dolnozemskakrcma.sk címre