Trendi bisztró a város szívében, a Kőrös parton, szemben a Nagyvásártérrel. A padlótól a plafonig, a terem teljes hosszúságában húzódó ablak csodás kilátást biztosít a város folyójára és főterére. A beltér hangulatos, az ipari dizájn elemeit korszerű bútorzat, zöld növények, jól megkomponált fények egészítik ki. Az asztalon az olajtartóban pomace olíva olaj, továbbá borslisztszóró. Egy ilyen színvonalú helyen indokolt lenne a borsdaráló és extra szűz olaj.

Az összefogott, jól áttekinthető nemzetközi étlapot a pub-foodra építették. Kínálnak az általunk kért ételeken kívül cézár salátát rákkal vagy csirkével, mexikói tekercseket, pizzákat, burgereket, steakeket, rizottóval és salátával körített csirkemellet, marokkói lazacot, sertésbordát csirkeszárnyakkal kiegészítve, végül négyféle desszertet a csoki mousse-tól a tiramisu-ig.

Az árak értékarányosak, egyes tételek esetében a minőséghez képest kifejezetten kedvezőek. Az előételek s a leves ára 1500 és 2000, pizzáké 1800 és 3000, steakeké 4500 és 12000, desszerteké 1300 és 1400 forint között mozog 2021 áprilisában. A vargányás tortelloni 1800, a rákos spagetti 2500 forintba kerül.

A ramen nem kellően mély ízű, de azért értékelhető próbálkozás. A zöldségeket tempurázták, aminek nem sok értelme van, hiszen a panír átázik. A jól elkészített serpenyős zöldségekkel és finom céklamártással kínált rosé kacsamell ízletes, szépen tálalt. A jó állagú krumplipürét szarvasgomba aromájú olajjal ízesítették. A korrekt csokivulkánt, de nem átütő macaronnal és jobbacska vaníliafagylalttal tálalták. (Teszt időpontja 2021. március 16.)

Az alkalmazottak jelentős része magyar, minket egy magyarul nem tudó hölgy szolgált ki, pedig magyar köszönéssel léptünk be az étterembe. Pincérünk inkább udvarias, szolgálatkész, mint kedves és szívélyes.

Az itallap igényes. Tartanak helyi kézműves söröket, kiemelkedő töményeket és jó minőségű erdélyi, Kárpátokon túli, valamint import borokat.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont