A település meghatározó pincészetének 2021-ben nyílt, színvonalas étterme a Bodrog kanyarulatában. A beltér megnyerő, elegáns, de egyben lezser, a falon hangulatos archív fotók. Ötletes, dizájnos világító testek, impozáns, fából ácsolt, gerendás tetőszerkezet. Nyáron festői panorámát biztosító, kőfallal szegélyezett, igényes teraszt működtetnek.

A konyha a magyar és nemzetközi ízharmóniákra alapoz. A kínálat szűk, de igényes: három leves, négy előétel, hét főétel, három desszert, valamennyi fogás fantáziadús, kóstolásra csábító. Az ételmegnevezések csak a legfőbb hozzávalók felsorolására szorítkoznak. Szerepel a kínálatban: „sertés terrine, pisztácia, fekete fokhagyma, marinált paradicsom”, „fogas, karfiol, kesudió, sáfrány”, „sertéstarja, kolbász, nudli, tejföl” „Pulled Duck burger, aszús BBQ, füge relish, édesburgonya”, „panna cotta, macaron, sárgabarack, mandula” „Bodrog-kavics, csokoládé crumble, furmint sorbet, bodza gél”.

Az árak értékarányosak. Előételek 2600 és 3200, levesek 1700 és 3000, főételek 3300 és 4500 forint közötti összegbe kerülnek, desszertek egységesen 1700 forintért kaphatók.

Fogadófalatként szépen tálalt libatepertős vajkrémet kaptunk kiváló helyben sült kenyérrel. Remek kezdés. Első fogásunk „kacsamáj, mogyoró, szilva, balzsamecet” nevet viselte, a máj tökéletesen elkészített tekercsformájú, mogyorótöretbe forgatott terrine-ként került a tányérral a szilva lekvár és szépen, spirál formában felcsíkozott selymes coulis-ként. Remek állag, harmonikus ízek, pazar kompozíció. Jól sikerült a szarvasgombás kecskesajtos csicsókakrémleves, valamint a harcsával, haltejjel és paprikakockákkal kínált intenzív ízű halászlé is. Az ördögszekérgombával, zellerpürével, répával és zöld hagymával kínált marhapofának volt tartása, de omlós volt és jó ízű, a málnafagylalttal és -coulis-val kínált csokimousse pedig méltó zárást jelentett.

A kiszolgálás udvarias, tartásos.

A borlap is kiemelkedő, a saját borok mellett tartanak több, mint harminc értő kézzel összeválogatott izgalmas tételt a legjobb tokaji termelőktől, tizennégyet más borvidékekről. Háromféle kézműves sört tartanak a Tokajban működő BAZ beertől, a töményitalok között is akadnak kellemes meglepetések. A multi-üdítők mellett kínálnak minőségi gyümölcsleveket is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

 

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a bisztro@dereszla.com címre