Hangulatos, igényes, elegáns olasz étterem a Várnegyedben a hajdani erőd egyik maradványa mellett, egy szállodafunkciót betöltő korszerű tömbház aljában. Kellemes, fapadlós, fűtött teraszt üzemeltetnek. Ottjártunk idején, 2021 áprilisában a város a piros zónához tartozott, így csak a kint lehetett ülni. A beltér szépen kiképezett, nyerstéglás, nagy ablakos, hajópadlós, a világítótestek ötletesek, tetszetősek. Az asztalok többségén dizájnos, bár kevéssé funkcionális só- és borsdaráló, minőségi balzsamecet és extra szűz olívaolaj.
A konyha az olasz gasztronómia közkedvelt fogásaira épít, de megjelenik a választékban néhány nemzetközi és egy helyi fogás is. Kínálnak bruschettakat, fekete kagylót, carpacciot, lazactatárt, pizzákat, pastakat, rizottókat, egy palella-t, sült halakat és húsokat, többek között aranydurbincsot zöldborsópürével és édesköménysalátával, hízott szárnyasmájjal kínált marhabélszínt vajban párolt spenótkörettel, kacsamellet zellerpürével és cseresznyemártással. Az étlapon helyet kapott egy marhahúsból készült csorba is. A választék meglepően széles, ennek ellenére az általunk rendelt tengeri ételek kifogástalan, friss alapanyagból készültek.
Az árak értékarányosak, előételek átszámolva 1000 és 2800, levesek 1200 és 1400, pasta-k 1700 és 2800, pizzák 1400 és 2700, főételek 2400 és 9000 (utóbbi argentin marhasteak), desszertek 1200 és 1350 forint között kaphatóak.
A tempurázott tintahal jó ízű, jó állagú, vegyes levélsaláta-ágyon érkezik helyben készült, ízletes remoulade-mártással. Az erdei gombás, rákos pizza meggyőző, mind a tésztát, mind a feltéteket illetően. A rákos-kagylós linguine-vel is megvoltunk elégedve. A sajttorta átirat tálalása virtuóz, szemet gyönyörködtető, ízre-állagra egyaránt kiváló.
A kiszolgálás kedves, udvarias, segítőkész, ha az egyik pincér nem feledkezne el arról, hogy kérésre sót hozzon, kifogástalannak mondanám. A só-problémát magunk kellett megoldjuk, kölcsönkértünk a szomszéd asztaltársaságtól.
Pezsgőkkel együtt több mint félszáz minőségi bort kínálnak. Ezek bő fele erdélyi, illetve a Kárpátokon túli, a fennmaradt rész import tétel: francia, olasz, portugál és új világi. Kimérve csak két bort adnak. A sörök nagyipariak, igényes viszont a limonádéválaszték, a töményitalok műfajában is akadnak érdekes tételek, főként a whiskyk között.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 4,75 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@dantealbaiulia.ro címre