A Dabas Deli Bistro a település főterén nyitotta meg kapuit. Dizájnja elképesztő minuciozitással megtervezett, beleértve még a mosdót is, a beltérben minden apró részlet a helyén van. A bejárattól jobbra a pultban látványra is megnyerő sütemények, szendvicsek, balra italok, előttünk különféle ínyencségek. A pult mögötti konyhába is betekintése van a vendégnek. Jó időben igényes teraszt működtetnek.

Az étlap bájos mottóval indul: „Anyukádnál ebédelni a legjobb opció, mi vagyunk a második.” Dabasi viszonylatban ez garantáltan megáll, de fővárosban is megfontolandó kijelentés lenne. De lássuk előbb a reggeliket! A hagyományos fogásokat prémium alapanyagokkal dobják fel, a Ligur menti erdei omlettet például erdei gombákkal, napon szárított paradicsommal, a nagykunságit házi parajjal, túrkevei kecskesajttal. Sorolhatnánk a húszféle reggeli egyes tételeit a mangalicakolbásztól a békés juhkörözöttön át az általam is rendelt velős pirítósig. Ebédre magyar és nemzetközi fogásokat kínálnak, három előételt, három levest, hét főételt, a desszertfrontot saját cukrászat viszi. Többek között kunpészeri libamájpástétomot málnás céklával és mákos gubával, parmezános burgonyakrokettel és gyömbéres édesburgonyahabbal körített rosé kacsamellet, kunsági szürkemarhasteaket, lassan sült borjúgerincet rakott burgonyával és friss lecsóval.

Az árak értékarányosak. Reggelik 890 és 2590, előételek 1990 és 3190, levesek 1890 és 2290, főételek 2390 és 12.990, desszertek és sütemények 1190 és 1990 forint között kaphatók 2022. kora nyarán.

A velős pirítós remek volt, jó minőségű kenyéren kiválóan ízesített velőkrém, rajta marinált lilahagyma, mellette ügyesen dresszingelt vegyes saláta házilag füstölt fürjtojással. Lehetett volna éppenséggel a hagyma cseppnyivel savasabb, a tojás meg egy fokkal kevésbé sós, de így egészében prezentációra, ízre, állagra nagyon meg voltam elégedve ezzel a reggeli rovatban szereplő, előételnek is beillő fogással. A fácánesszencia is jól sikerült, a könnyed, tiszta levet a vendég előtt öntik a szépen elrendezett roppanós zöldségekre, a fácánmellből készült, terrine-szerű betétre és remek tartású grízgaluskára.

A csicseriborsópástétom, mint sejtettem, egy korrekt hummusz-átirat volt, ízletes ropogóssal, fürj tojásos salátával. Új hullámos süteményeik közül egy körte formájúra esett a választásom. Megjelenésre elegáns, ízre, állagra megnyerő, kicsit lehetne könnyíteni rajta, a cukrot visszafogni, de az irány ezúttal is megfelelő. (Teszt időpontja: 2022. május 17.)

Abban a szerencsében volt részem, hogy személyesen az üzletvezető szolgált ki, akiről csak felsőfokon szólhatok. Ért a vendégek nyelvén, kedves, szívélyes, felkészült, mint megtudtam, a Bock bisztrót vezette hat évig. Nem csoda, ha a szakma a kisujjában van.

A borkínálat igényes, a sör-szortiment gerincét a Szent András főzde adja. Nagyipari, kommersz üdítőket nem tartanak egyáltalán, vannak viszont frissen préselt levek, limonádék, prémium üdítők. A Marzocco kávéfőző jelzi, hogy a kávé műfaját is nagyon komolyan veszik.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a dabasbistro@dabasbistro.hu címre