Nyitva tartanak a járvány elleni védekezés idején is házhozszállítás és elvitel céljából.

A Czakó kert a maga nemében egyedülálló multifunkcionális egység, egy helyen minőségi pékség, fagyizó, önkiszolgáló kert-bisztró, kiemelkedő desszertszalon, reggeliző, termelői piac és hagyományos étterem. Mint a honlapról megtudhatjuk, ez a Tabán legöregebb fennmaradt épülete, a Naphegy egykori vincellérháza szőlőskerttel, borospincével, ahol saját borok érlelődnek. A kerthelység vendéghívogató, remek ízléssel alakították ki, hasonlóan megnyerőek a belső termek valamint a téli s a nyári terasz is.

A magyar illetve nemzetközi fogásokra épülő étlap dicséretesen rövid, összefogott és jól átgondolt. 2021 februárjában szerepel rajta lágy kecskesajt sütőtökkel, céklával és pirított tökmaggal, báránymáj-pástétom, csipkebogyóval, birsalma kompóttal, konfitált mangalicatarja székelykáposztával és szalvétagombóccal, házi tagliatelle vadon termő gombákkal, pirított dödölle mangalica szalámival, termelői tejföllel. Akadnak különlegességek is, a szalámikrémet például a mátrai bivalyrezervátum alapanyagaiból készítik, s innen származhat a bivalydebreceni is, az étlap ezt már nem jelzi explicit módon. Kiválóak a péksüteményeik és a kenyereik. Mint az étlapon olvashatjuk, az alapanyagok lehető legnagyobb részét a Czakó piac őstermelőitől szerzik be.

Az árak értékarányosak, mi több, a minőséget s a lokációt tekintetbe véve kedvezőnek is nevezhetőek. Előételek és levesek ára (egy főre) 1590 és 2100, főételeké 1990 és 4900 között mozog, a desszert 1150 forintba kerül.

Rendeltünk céklalevest, ami könnyed volt, kellemesen fűszerezett. A kacsacomb szilvás pecsenyemártással és parázsburgonyával házias, omlós, ízletes, az egyébként jól sikerült mártást kár volt a húsra önteni, így esélyt nem adtak a bőrnek, hogy ropogjon.  Az omlós, ízletes sertésoldalas és szépen pirult káposztás cvekedli külön tányéron érkezett, tisztes adag volt. A vegyes salátával körített pisztráng is korrekt minőséget képviselt, a hal friss volt és szaftos, kellően pörzses, a saláta izgalommentes. A csokis maracujás torta, a bahia pralinés szelet valamint málnás torta már többet adott a tisztes, igényes fősodort idéző addigi ételeknél, a sütik túlmutattak a jóra törekvő, autodidakta bloggercukrászdák és -éttermek (egyébként nem alacsony) színvonalán.

A kiszolgálást lehetne jobban szervezni, az ember sokszor úgy érzi, hogy megfeledkeztek róla, hosszú percek teltek el, míg valaki egyáltalán az asztalunkhoz jött. A rendelés felvétele után negyedórával derült ki, hogy egyikünk étele elfogyott. Cserébe felajánlották, hogy ha más ételt választ, azt nem kell kifizetni. Díjaztuk ezt a ritka és nagyvonalú problémakezelést.

Habzó tételekkel együtt mintegy tíz bort kínálnak, zömmel a saját pincészettől. Csapon nagyipari sörök, de palackban van néhány kézműves tételük. A tömények között akad néhány jó pálinka. Tartanak bio gyümölcsleveket is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,5 pont

Sütemények, késztermékek: 5 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

A hely koncepciót váltott, jelenleg Oda (Czakó kert) néven a 101 bisztró, a Buja disznók és az Ide római pizzázó testvéregységeinek ad otthont közös fedél alatt.