Az etyeki Haraszthy birtok és az azon belül működő Matador étterem tulajdonosainak, Carlos Coelhonak és Ingeborg Coelhonak 2023-ban nyitott vendéglátó egysége, melyet egy pazarul kialakított borszaküzlettel építettek egybe. A hajdani Goldberger textilgyár épületében működő komplexumhoz tartozik az Epicurean étterem is, melyről itt olvasható részletes leírás: https://karpatiaettermek.hu/hely/epicurean-etterem/. A Cut&Barrel az ipari dizájn és a polgári elegancia olyan mesteri ötvözetét adja, mely egyszerre nyújt otthonosságot, kényelmet és esztétikai élményt.

Az étterem legfontosabb alkotóeleme (…) a húsok minősége: a világ különböző pontjairól érkező hús alapanyagokból a steakek mellett – saját receptek alapján – kolbászt és felvágottakat is készítünk.” – olvashatjuk a honlapon. Az étlapon mindazonáltal hívogatóak a halételek is. 2025 decemberében kínálnak például fésűkagyló-ceviche-t zöld almával, uborkával és chilivel, tonhal-tatakit szezámmaggal, guacamole-val, szójakaramellel és kukorica-tacoval, vagy Josperben grillezett polipot bergamottal, naranccsal, grapefruit-tal. A séf a brazil-portugál származású André Bicalho, aki megjárta a világ számos fine-dining éttermét. A Cut&Barrel-ben délamerikai-baszk kontakt konyhát visz. Mint a honlapról megtudhatjuk, „több mint 15 éve él Európában, ezalatt dolgozott Spanyolországban, Portugáliában, Angliában, Belgiumban és Németországban, valamint féléves szakmai gyakorlatot szerzett a 2 Michelin-csillagos Villa René Lalique étteremben, a francia Elzász régióban.” A szóban forgó étterem mellett az ő tudására épül a már említett Epicurean, továbbá Corporate Chef-ként jegyzi a Matador éttermet is.

Fogadófalatként saját készítésű érlelt szalámit kaptunk csúcsminőségű kenyérrel. Megkóstoltam tiradito-t, ami egy perui specialitás nyers halból, mondhatnánk, hogy ceviche, hiszen a fő komponensek, a hal és citrusok azonosak, de azért vannak fontos különbségek is. A tiradito esetében a citrusos mártás tálalás előtt kerül a halra, míg, ha ceviche-t készítünk, akkor jóval korábban. Másrészt a ceviche-nek majdhogynem szükségképpeni hozzávalója hagyma, a zöld koriander és a chili, ellentétben a tiradito-val. A lényeg persze az, hogy a fogás pazar volt, üde és vibráló. Kóstoltam egy remek gomba-kompozíciót s nem hagytam ki ház nyitás óta étlapon levő specialitását, a sertésvariációt, melynek keretében ropogós bőrű malaccsászárt kaptam, malacpástétomot és „cochinita pibil” sült tésztafalatot. Impozáns tálalás, remek állagok, izgalmas ízek. (Teszt időpontja: 2023. október 24.)

A kiszolgálás több, mint kifogástalan. A felszolgálók kommunikatívak, udvariasak, szívélyesek, motiváltak, segítőkészek.

Több, mint húsz kiemelkedő magyar, francia és újvilági bort tartanak, melyek közül tízet poharaznak is. Tartanak négy kraft sört, szép számú prémium töményitalt, készítenek klasszikus és signiture koktélokat.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@cutandbarrel.com címre