Hangulatos gasztro-pub, a Hagyományok Házának tőszomszédságában, a Corvin téren. Igényes és tetszetős dekoráció, értékelendő a látványkonyha, nem minden hely meri ezt vállalni. Ügyes a modern stílusban ábrázolt ikonikus holló-motívum.

Az ételválaszték inkább éttermi, mint pubos, a mediterrán és nemzetközi fogások dominálnak, de nem hiányzik teljesen a magyar vonal sem. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak többek között kardhalsteaket kaviáros hollandi mártással és wakame salátával, fokhagymás tintahalkarikát fehérboros fokhagymás rizottóval, erdei gombás gnocchi-t, mangalica pecsenyét hasábburgonyával, fermentált zöldségekkel, marhapörköltet magyar tarkából dödöllével, fehércsokoládés mákszuflét erdei gyümölcsökkel.

A Serrano sonka-ropogóssal tálalt erdei gomba-cappuccino állagán lehetett volna kicsit selymesíteni, de alapvetően korrekt képviselője volt a műfajnak. A paradicsomos rigatonival kísért fehérboros kagyló nem volt igazán meggyőző, de élvezhetetlen sem. A köret jobban sikerült, mint maga a kagyló. A Cézár saláta ennek a szimmetrikusa, itt a fő elem, a friss és feszes húsú rák kifogástalannak bizonyult, viszont nem római saláta volt alatta s a parmezán minősége sem volt kielégítő. A vörös márnát lehetett volna szebben sütni, a rizottó nekem ízlett, de a fogást megrendelő asztaltársam sokallotta benne a sót. A szarvaspástétom ízre nem volt rossz, de állaga szárazkásnak tűnt, nem könnyű műfaj, ezt elismerjük. Jó volt hozzá a füge chutney. Leggyengébb tányérnak a burgert találtuk, a buci száraz, fojtós, szemre sem megnyerő, a hús túl tömör, a sült krumpli a legegyszerűbb minőségű mirelitáru. Mondjuk csónakburgonya helyett. Még én jártam a legjobban a 4200 forintos háromfogásos ebédmenümmel, azzal együtt hogy a wasabis salátával kísért rákolló a távolkeleti élelmiszeriparnak a surimihez hasonló készterméke volt. Ezt egy átlagos harcsapaprikás követte, melyben jó volt a hal, a mártást és a csuszát inkább kötelességszerűnek mondanám, mint kiemelkedőnek. Végül egy bátran sózott karamellmártással kísért, jól sikerült sajttorta zárta a sort.

A kiszolgálás remek, jó volt pár mondatot váltani a borokról a sommelier végzettséggel rendelkező felszolgálóval, valamint az üzletvezetővel is. Kritikai megjegyzéseinket jól kezelték, kilépő pálinkát is kaptunk, amit értékeltünk.

Az italválaszték gasztro-pubhoz illő. Több, mint hetven sört kínálnak, igen erős a belga vonal, de több élvonalbeli magyar kézműves sört is beválogattak. Csapon egyelőre hármat tartanak, egy klasszikus cseh főzetet, Platánt, egy Monyó IPÁ-t és egy belga búzát. Negyvenféle minőségi borukból tucatnyi kérhető pohárra. Figyelemre méltó a töményital szelekció is.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,5 pont

Italválaszték: 4,75 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a corvinpub@corvinpub.hu címre