Fehérabroszos, elegáns, mindenki számára nyitva álló étterem az azonos nevű hotel keretében. A falra szerelt képernyőn ottjártunkkor, télidőben kandallótűz „lobogott”. Jól megválasztott háttérzene szól, megfelelően visszafogott hangerővel. Az asztalon szép zöld növény, mécses, só- és borsdaráló. Vendégmarasztaló atmoszféra.

A konyha a lehető legjobb irányt képviseli, amit a magyar vendéglátás a gasztroforradalomként emlegetett minőségelvű megújulásának fáklyavivői „hagyomány és evolúcióként” határoztak meg, szakácsversenyük máig ezt a nevet viseli. Itt úgy ápolják és értelmezik újra a hagyományt, hogy nem adják fel az eredeti ízharmóniákat, de képesek jelentősen hozzáadni az eredeti tartalomhoz. Szerepel az étlapon néhány nemzetközi fogás is. 2021 elején kínálnak többek között szilvás kacsarillette-et és főtt libamellsonkát áfonyával, pisztáciával, valamint kovászos kenyérrel, harcsapaprikást túrós csuszával, Black Angus bélszíncsíkokat papardelle-vel és gombákkal, párolt vaddisznólapockát és szarvasszűzet vörösboros mártással, gyökérzöldségekkel és kakukkfüves burgonya gratinnel, rosé kacsamellet és rántott kacsacombot sütőtökös, burgonyagombóccal és édesburgonyapürével, aranygaluskát vaníliasodóval, chiaropogóssal. Mint a honlapról megtudhatjuk, a regionális minőségi alapanyagokra építő konyhát Polák Ferenc vezeti.

Az árak a minőséget figyelembe véve kifejezetten kedvezőek. Előételek ára 4,9 és 5,9, leveseké 2,9 és 5,9, főételeké 8,9 és 13,9 euró között mozog. Desszertek egységesen 4,9 euroba kerülnek.

A márványszerű mangalica terrine szemet gyönyörködtető és jó ízű. Házi savanyúsággal (uborka és zöldparadicsom), marinált lilahagymával és házi mustárral tálalták. Bíztató kezdés. A halászlé betétje egy terrineszerű harcsarolád, ami ízre, állagra egyaránt kitűnő. Zsázsával és lazackaviárral koronázzák, erre öntik a vendég előtt a friss ízhatású, sűrű, passzírozott levet. A zöldborsópürével körített rántott fogas tálalásra, ízre, állagra egyaránt megfelelt az előétel és a halászlé által felfokozott várakozásoknak. A hal szaftos, friss, a püré selymes. A brownie állaga a szulfé irányába mozdult el, de finom, akárcsak a mellé adott csokoládémártás. Málna sorbet-val és konyakos meggyel tálalják. Jó zárás.

A kiszolgálás kiváló, pincérünk kedves, szívélyes és felkészült.

A mintegy harminc tételes borlap igényes, a magyarországi élvonalra alapoz. A borok harmadát decire is kimérik. A sörök nagyipariak, a tömények között minőségi magyar pálinkákat is találhatunk.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@corvinpenzion.sk címre