A beltér rendkívül hangulatos, otthonosságot sugárzó. A parányi helyen csak néhány asztal, bársonyborítású székek, körbe pácolt fából készült bútorzat, rajta minőségi italok garmada. Az asztalon élő virág.
A választék nagy részét az olasz konyha klasszikusai képezik, ezeket népszerű nemzetközi fogásokkal s néhány közkedvelt magyar étellel egészítik ki. Kínálnak többek között bruschettát, csigát fokhagymás fűszervajjal, scampit salátával, minestrone-t, gulyáslevest, óriás calamarit, pasta-kat, pizzákat, fokhagymás sertésszűzet, vörösboros marharagut, bélszínt zöldborsmártással, tiramisu-t, csokihabot.
Az árakat a Váci utca közelsége határozza meg, de a korrekt minőség, a tisztes adagok és a Ház részéről érkező megannyi kedveskedés értékarányossá teszi őket. Levesek és desszertek a 2500 forintos gulyást leszámítva egységesen 1900 forintba kerülnek, előételek ára 2500 és 6500, pasta-ké 2500 és 6900, pizzáké 2200 és 2900, húsételeké 4500 és 7900, halételeké 3900 és 6500 forint között mozog.
Az üdvözlőfalat itt egész kompozíció, az ajándék-tányéron minicaprese, sült libamáj, sonka, vaj és madársaláta. Kérésre kaptunk borsdarálót, chiliőrlőt, csípős olajat és olívaolajat. Rendeltünk lazac- és marhacarpacciot, kérdezték, hogy tálalhatják egy közös tálra, mondtuk, hogy persze, sőt nagyon is örvendünk ennek a megoldásnak hisz mindkét ételt közösen gondoltuk fogyasztani. Szépen elkészített, igényes előtelt kaptunk, kellő mennyiségű rukkolával és hatalmas parmezánszeletekkel. A desszert előtt ismét csak a ház ajándékaként érkezett egy pre-desszert, fagyi és 72%-os csokoládé. A Creme caramell finom volt, ízre, állagra egyaránt, tálalása igen hasonló panna cottaéhoz. Utóbbi is megelégedésünkre szolgált. A desszert mellé tokaji aszút és házi limoncellot kaptunk ajándékba, amit a felszolgáló édesanyja készített.
A kiszolgálás kedves, szívélyes, elragadó, lelkesítő. Mint megtudtuk, az étterem családi vállalkozás, mindenki egy irányba húzza a szekeret, s ez bizony érződik. Vallják, hogy az igazi vendéglátás szívből jövő, ez volt a mi megélt tapasztalatunk is.
A borlapon több mint 30 tétel szerepel, a magyar élvonal borait néhány import nedű egészíti ki. A ház borait a lesencei Kázsmér pincészet adja, mi a fehéret kóstoltuk meg, egy szép, almasavbontott, fahordós érlelésű Chardonnay-t. A sörök nagyipariak, a tömények között a pálinkák jelentik a minőségi vonalat.
Telefonszámok:
+36 1 318 3943
+ 36 70 250-9705
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a commechezsoi@gmail.hu címre