Impozáns étterem a Kálvária domb tetején, ahonnan pazar kilátás nyílik a városra. A belső, beépített teraszt fémből és fából ácsolt igényes sör-asztalokkal és székekkel rendezték be, a hatalmas ablakokból fenséges panorámában gyönyörködhetünk. Az atmoszféra-rovat előkelő értékelése nagyrészt ennek köszönhető. A háttérben rádió szól csendesen, valami odaillő, jól megválasztott zene szerencsésebb lenne.
Az étlap gazdagon illusztrált, ami bár elit helyeken ritka, de felettébb praktikus megoldás. Különösen, ha olyan jól sikerült, de egyben a felszolgált ételekre is illő képeken keresztül történik, mint itt. Az étlap végén olvashatunk magyarul is egy rezümét, fotók nélkül. A konyha megmarad a fősodor paradigmáján belül, de némi kreativitást is felmutat, ugyanakkor a kivitelezés, a tálalás átlag feletti. A kínált ételek zöme a helyi (magyar és román) valamint az olasz konyha ízharmóniáira épít. A babgulyás, a paraszt-, radóci- és pacalcsorba mellett megjelenik a rákos brokkolikrémleves, kínálnak többek között rosé kacsamellet zöldborsópürével és narancsmártással, bélszínsteaket gorgonzola-, zöldbors- vagy vargányamártással. És persze különféle old school csirkemell-kreációkat, sertéshúsételeket, halakat továbbá pizzákat, pasta-kat, rizottókat. Sajnos ide is betört a mirelit sültkrumplis pizza ízlés-ficama. A desszert rovatban a csokiszuflé, a fagylalt és a túrófánk mellett tartanak még négy izgalmasabb, jellemzően mousse-jellegű tortadesszertet is, melyek közül mindig csak egy kapható.
Az árak értékarányosak. Előételek ára 1000 és 3000 forintnak megfelelő lej, leveseké 1000 és 1500, főételeké, pizzáké és pasta-ké 1500 és 3000 között mozog. Desszertek nem sokkal 1000 forint felett.
A „koktélszósszal” kínált sült rák és tintahal kifejezetten finom, az alapanyag friss, megfelelően hőkezelt, a majonézalapú ezerszigetszerű mártás korrekt-átlagos, élvezhető. A kenyér nagyipari, gyengécske minőség. A cigánypecsenyét itt sajátlagosan értelmezik, a korrektül megsütött sertéstarjára, a szalonnából készült „kakastaréj” alá nem fokhagyma és fűszerpaprika kerül, hanem egy paradicsomalapú, lecsószerű mártás, benne cabanos-jellegű kolbász, hagyma és gomba. Nem rossz átirat. A köretként rendelt burgonya-gratin finom volt. Az oregánós, olívaolajos pizzaalap-típusú focaccia megelégedésünkre szolgált. A kétféle, rétegzett csokimousse-ból készült tortaszerű desszert jó állagú és ízletes, szerencsésebb lett volna a tetejére nyers gyümölcsöt tenni, például egy szem málnát a koktélcseresznye helyett.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borlap átlag feletti, közel 60 pezsgőt és minőségi bort kínálnak palackra erdélyi és Kárpátokon túli pincészetektől. Kivétel a habzó kategória képez, ezek olasz, illetve francia tételek. A sörök és tömények zöme kommersz, de akad néhány átlag feletti tétel is.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a restciuperca@yahoo.com címre