Népszerű családi étterem Alsóőrsön a fő úttól távol. A honlap bemutatkozó sorai az ihlet- és ambícióforrás mintájaként az „Ízek, imák, szerelmek” című klasszikus filmet idézik, ahogy e filmfőhőse szerelmes lett Itáliába, úgy alakította ki itt egy korábbi profi sportoló és felesége a maguk kis Olaszországát Alsőőrsön. A beltér és a kerthelység egyaránt hangulatos. Fából készült bútorok, a falakon berámázott képek, jelzésértékű belső gerendázat, otthonos, vendégmarasztaló atmoszféra. Az asztalon só- és borsdaráló, valamint korrekt olívaolaj.
Az étlap az olasz konyha klasszikusait kínálja éttermi (és nem bisztró-) választékban, kilenc előételt, négy levest, tíz főételt, négy desszertet, s ehhez adódnak hozzá a pizzák és pasta-k. Választhatunk többek között bivalymozzarellából készült caprese-t, bélszín-carpacciot, mediterrán hallevest a tenger gyümölcseivel, saltimboccat borjúhúsból, osso buco-t s még sorolhatnánk. A honlapról megtudhatjuk, hogy a bárányt egy helyi tenyésztőtől szerzik be, a tengeri halakat, rákokat, kagylókat hetente szállítja egy nagykereskedő a párizsi Rungis piacról, a borjút pedig Márffy Bencétől veszik a szomszédos Lovas községből.
Az árak középmagasak, az előételek zöme 2900 és 3900, levesek 1590 és 3290, hús- és halételek 3590 és 6990, a pasta-k 2390 é 3990, pizzák 2300 és 3300, desszertek 1490 és 1890 forint közötti ársávban mozognak.
Rendeltünk pizzagolyókat fokhagymás tejfellel, egyszerű és nagyszerű előétel, pizzatésztából apró zsemléket formáznak, majd megsütik. Kiváló sörkorcsolya. A fritto misto itt tintahalat, kagylót és rákot fed panírozva, amit fokhagymás tartármártással, citrommal tálalnak rukkolaleveleken. A friss alapanyagot megfelelően hőkezelték, fogás megelégedésünkre szolgált. A csokoládé-dió brownie-t az étlap ígérete szerint málnavelővel és friss gyümölcsökkel tálalják, ami esetünkben mangószeletkéket és gránátalmaszemcséket jelentett. Remek zárás volt ez, desszertünk ízre, állagra hozta azt, amit vártunk, kicsivel többet is, a selymes, kicsattanó frissességű málnamártást külön is érdemes kiemelni.
A kiszolgálás kifogástalan, pincérünk lelkes, motivált, szívélyes.
A borlap igényes, gonddal összeválogatott, negyven tételes, ide számolva a habzó kategóriát is. Ezek egy harmadát decire is kimérik. Tartanak bort a Kárásztelki pezsgőpincészettől is, mely Erdély egyik legjobb pincészete. A sörök között is akad több kisüzemi tétel, beleértve a Csíki sört. Említésre méltó a házi szörpválaszték.
Nyári nyitva tartás (április 1 – október 20):
Hétfőn zárva
Keddtől vasárnapig: 12.00 – 22.00
Téli nyitva tartás (november 1 – március 31):
Hétfőtől csütörtökig zárva
Péntek, szombat: 12:00 – 22.00
Vasárnap: 12.00 – 17.00
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a carpaccio@indamail.hu címre