Rendkívüli kitettségű, nagymúltú, szépen felújított elegáns étterem a Gellért-hegyen. Az ablak mellett ülő vendégek rálátnak a fél Budapestre, ami önmagában maradandó élmény. Az asztalon minőségi étkészlet és poharak, modern kerámia-vázában élő virág, továbbá fémből készült, igényes, mintás mécsestartó, esténként égő mécsessel. Nyáron hangulatos, igényes teraszt működtetnek. A napi ajánlat fekete táblára fehér krétával felírva.
Igényes magyar konyhát visznek: megszokott, közkedvelt ízek, kíméletes technológiák, jó alapanyagok, szép tálalás. „Hagyomány és evolúció” a javából. Kínálnak gulyáslevest hortobágyi marhából, csirkepörköltet beregi csirkéből, kapros juhtúrós galuskával, sárgaborsófőzeléket Stefánia borjúvagdalttal, brassóit sertésszűzből, nyers vegán flódnit s még sorolhatnánk. Az újragondolt magyar ételeket néhány nemzetközi fogás egészíti ki, például a Castan borjú Onglet vajas zöldséggel, mandulával vagy a Rib-Eye steak szarvasgombás pürével.
Az árak értékarányosak. Előételek és levesek díjszabása 1790 és 3990, főételeké 3590 és 4990, desszerteké 1790 és 2590 forint között mozog. Búsuló Juhász klasszikusok 5690 és 11.990 forint között kaphatók.
A Búsuló Juhászban három ízben jártam. Az ezredfordulón a minőség nem volt kiugró, inkább a tálalásra figyeltek oda jobban, mint másutt. 2017-ben hatalmas fejlődést tapasztaltam. Remek grillezett kacsamájat rendeltünk salátatextúrákkal, kifogástalan, mély ízű, szép színű, optimális sűrűségű halászlét, sziki pontyból, gyufatésztával, valamint jó ízű szarvaspaprikást vargányával és juhtúrós puliszkával. Utóbbi kicsit rágós volt, de ízeiben remek. Legutóbb hortobágyi palacsintát kértünk, amit hagyományos felfogásban készítettek, selymes mártással, szépen tálaltak, mikro-zöldekkel, paprikás olajcseppekkel. Ízre, állagra egyaránt meggyőzőnek találtuk a kompozíciót. A vadas marhanyak szintén megelégedésünkre szolgált. Intenzív ízű könnyed mártásban omlós hús és remek knédli. A fokhagymás hollandival tálalt roston sült fogasfiléhez ötletes köret a ricottás gofri, kár, hogy a hal nem adta az elvárt szaftosságélményt. A pohárban tálalt somlói galuska csúcsminőségű alapanyagokból készült, gonddal és hozzáértéssel, az eredeti ízharmóniák megőrzésére törekedve adta a francia légies desszertek állagélményt. A ribizli s az áfonyaszemek nem tartoznak az eredeti koncepcióhoz, de kellemesen üdítik az ízélményt. Egyik csúcsélményünk a műfajban.
A kiszolgálás udvarias, kedves, szolgálatkész.
A borlap több mint száz kiemelkedő magyar bort és néhány francia pezsgőt integrál. Ezek ötödét kimérik decire is. Tartanak nyolcféle prémium minőségű sört, zömét a „kraft” szövetség főzdéitől, továbbá kitűnő pálinkákat is.
Telefonszámok:
+ 36 1 209-1649
+36 1365-5000
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@busulojuhasz.hu címre