A burek a Délvidék egyik legjellemzőbb étele, mely elterjedt az egész Balkánon s a Közel-Keleten. Gyökerei mélyre nyúlnak, jelen formája vélhetően török eredetű. Sara burekezője egyszerű, de nagy múltra visszatekintő egység. 1958 óta működnek, jelenleg az alapító unokája viszi az üzletet, aki immár negyven éve dolgozik itt. A beltér egyszerű, puritán, nincsenek asztalok sem, ha a helyben fogyasztás mellett döntünk, a fal mellett futó, asztalt helyettesítő polcról ehetjük meg az eladók által összevágott s így villával is fogyasztható bureket. A dekorációt néhány fotó képezi, többek között az üzlet alapítójáról.
Kétféle bureket kínálnak friss sütve, húsosat és sós-túrósat.
Mindkét bureket megkóstoltuk, kifejezetten jó volt mindkettő, ízletes mind a töltelék, mind a tészta tekintetében, a kettő arányát is jól eltalálták. A sós túrós beltartalma látott némi darát is, ezt a helyi erőket képviselő társam kissé nehezményezte.
A kiszolgálás rendkívül kedves, közvetlen, mosolygós. Amikor kiderült, hogy abban a reggeli órában én még nem vagyok éhes, csak megkóstolom társaim ételét, megkérdezték, hogy akarok-e netán mást is kóstolni. Visszakérdeztem, hogy mire gondolnak, házi pálinka volt az ajánlatuk, ami nem szerepel a kínálatban, baráti alapon töltöttek egy kupicával a ház ajándékaként.
A burek mellé hagyományosan joghurtot szoktak adni. Itt többféle helyi tejipari termék is szerepelt a kínálatban az ivójoghurt műfajból.
Értékelés
Összélmény: 4,25 pont
Burek: 4,25 pont
Atmoszféra: 3 pont
Kiszolgálás: 5 pont