Színvonalas hévízi hotel igényes és elegáns étterme. Az atmoszféra lezser is ugyanakkor, nyers téglafalon berámázott fekete-fehér fotók, hajópadló, fával keretezett mennyezet, kellemes világítás. Télen nyáron fedett, üvegfalakkal zárt terasz a sétálóutcán. Az asztalon élő növény.
Az étterem honlapján közölt bemutatkozó sorok szerint konyhafőnökük (nevét furcsamód nem írják ki) egyszerre törekszik a szezonális és populáris alapanyagok használatára, figyeli az új gasztronómiai trendeket, kreatívan, kifinomult igényességgel tálalja ételeit, „meghökkentő” összetevők és kombinációk alkalmazásával. Mindez nemcsak reklámszöveg, hanem tányérokról visszaköszönő valóság. A nemzetközi konyha remekeit kínáló étlap jól megkomponált, úgy tud izgalmas választékot nyújtani, hogy közben dicséretesen rövid: 2020 októberében kínáltak három előételt, három levest, köztük tejfeles kapros zúzalevest és rament császárhússal, tizenegy főételt, többek között köztük báránycsülköt lencsével, zellerrel, újhagymával és ribizlivel vagy kacsamellet édesburgonyanudlival, füstölt török mogyoróval és meggyel, négy desszertet, például madártejfagylaltot barack crumble-el.
Az árak magasak, de beleférnek az értékarányosságba. Előételek 3400 és 4300, levesek 1700 és 2300, főételek (nem számítva a tojásos nokedlit és az aszalt paradicsomos spagettit) 3200 és 7000, desszertek 1500 és 2000 forint között kaphatóak.
Kértünk egy „Szent Jakab Kagyló/gomba/fehérhagyma/bacon” elnevezésű előételt, ami meggyőző volt, a friss kagylót kellő kíméletességgel hőkezelték, a fehérhagyma selymes püré formájában került a tányérra, a shimej-gomba állaga is remek volt, a baconszeletet ropogósra sütötték. A kompozíció kiegészült egy ízletes jus-vel, valamint zöld hajtásokkal. Következő fogásunk kacsamáj brullée volt sárgarépa sorbet-val és kaláccsal, ez sem volt rossz, de a sárgarépa helyett például a körte vagy barack alkalmasabb sorbet-alapanyag lehetett volna. A málnás lávasüti jól sikerült, ízre, állagra egyaránt, a vaníliás, selymes mártást, amiben tálalták külön értékeltük. Jól passzolt mindehhez a három málnaszem és a mártást színesítő áfonyadzsem. Egyik legszínvonalasabb balatoni étkezésünk volt ez.
Kiszolgálás: udvarias, szolgálatkész, felkészült.
Az itallapot értő kézzel állították össze. Több mint negyven bort kínálnak elsősorban a magyar élvonalból, de tartanak néhány import tételt is. Értékeljük, hogy Balla Géza borát nem a külföldi borok között, hanem a magyar borvidékeken belül „Ménes – Erdély” címszó alatt találjuk. Kiváló a pálinkaválaszték, tartanak néhány kiemelkedő whisky-t is. Meglepő mindezek után, hogy sörválaszték ultrakommersz.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont