Boss Caffe Pizzéria

  • 2 926

A Boss Szabadka magyar tulajdonban levő, ikonikus étterme, mely a belváros egyik sétálóutcájának két, egymással szemben levő épületében működik, több szinten. Az egyik bejárat előtt impozáns, művészi Mátyás király szobor, amit 2018-ban állítottak a Mátyás emlékév keretében magyar állami segédlettel. Mi a földszinti belső teremben ültünk le. A beltér igényes, gonddal megkomponált, hangulatos. Az étterem honlapjáról megtudhatjuk, hogy a helyet 1986-ban alapították, majd fokozatosan bővítették, színvonalát pedig emelték.

Mediterrán konyhát visznek nemzetközi és helyi kitekintéssel, beemelve néhány távoli etnikai konyhából is – pl. kínai, mexikói – egyes fogásokat.  2020 decemberében kínáltak többek között tatárt és carpaccio-t tonhalból, valamint marhahúsból, sokféle salátát, savanyú báránylevest, gombakrémlevest, kínai csípős-savanyú levest, népszerű panírozott és sült csirkeételeket, grillezett sertésbordát és füstölt oldalast, pizzákat, pasta-kat, roston sült tintahalat, aranydurbincsot, továbbá serpenyős lazacot és tonhalat,  marhahátszínt lilahagymalekvárral és kecsketúróval, marhabélszínt különféle mártással és köretekkel, baklava-t, créme brullée-t, palacsintákat és új hullámos pisztáciás süteményt. Mint a honlapról megtudhatjuk, a séf Miroslava Poljaković Miki, aki éveket dolgozott a ciprusi Iasonas Giasoumi keze alatt.

Az árak a hely színvonalához mérve kedvezőek, a különleges alapanyagokból készült ételeké értelemszerűen magas, de értékarányos. Előételek ára átszámolva 750 és 6000 forint között mozog (utóbbi a két személynek is bőven elegendő vegyes hideg felvágottas tál), csirkeételeké 2000 és 3000, pasta-ké 2000 és 3000, középnagyságú pizzáké 750 és 2700, steakeké 4000 és 6000 forint között. Levesek és desszertek 1000 forint körüli összegbe kerülnek.

Rendeltünk zöldséglevest, ami korrekt, házias volt. A helyről elnevezett pizza finomnak bizonyult. Sajátos ötlet a kész pizzára ízesítetlen mascarpone sajtot kanalazni helyenként, minket nem győzött meg. A tagliatelle bárányhússal és erdei gombával finom volt, főként a tészta meg a ragu, az erdei gombákat érdekes módon bő olajban sütötték ki ahelyett, hogy a raguba keverjék, úgy jobban kiadta volna az ízét. A parmezánt vékony lyukú reszelőt reszelik a kifejezetten parmezánnak kitalált érdes felület helyett, ami meglepő egy mediterrán helyen, apróság persze. A csípős olaj pomace-olajból készült, a pizzaszósz, amit hoztak a pizza mellé, kérés nélkül, ütötte a mércét. A limetorta szép volt és ízletes, bár nem ügyeltek arra, hogy reprodukálja az étlapfotót, kevesebb gyümölcs került rá, mint az illusztráción.

A kiszolgálás udvarias, gyors.

A borlap korrekt, a helyi Zvonko Bogdan pincészet boraira épül, a sörök nagyipariak, a töményitalok között akadnak minőségi tételek is.

Értékelés:

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,75 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@bosscaffe.com címre