Az étterem a járvány elleni védekezés idején zárva tart, de a facebook-oldaluk üzeneteiből egyértelmű, hogy mihelyt lehet, újra nyitnak.

A Bori Mami Gyöngyös legismertebb és legelismertebb étterme, mely 2014-es megnyitása után egyből felzárkózott az országos élvonalhoz, amit az akkori, objektívnek mondható étteremkalauzok (az időközben megszűnt Gault Millau, valamint még működő Dining Guide) is visszaigazoltak. A beltér elegáns, polgári, otthonos, barátságos. Az asztalon zöld növény, igényes pohárkészlet, só- és borsdaráló.

Mint az informatív, jól kezelhető honlapról megtudhatjuk, céljuk, hogy éttermükben a meghittség, a gondoskodás hangulata találkozzon az izgalmas gasztronómiai íz-élményekkel, „kulináris kapcsolatot” szeretnének teremteni „vendég és étterem” között. Fontosnak tartják a szezonalitást és regionalitást, a helyi kézművesek, a családi gazdaságok támogatását. Az étterem meglátogatása után abban is csak egyetérthetünk velük, a hely úttörő szerepet tölt be a polgári életvitel modernkori újjáéledésében. Az ételválaszték korrekt, ugyanakkor kellően szűk ahhoz, hogy mindent frissen adhassanak. Kínálnak négy előételt, három levest, tizenkét főételt és négy desszertet. A konyha a magyar gasztronómiai hagyományokat követi, az újraértelmezés az eredeti ízharmóniák megőrzésével történik, elsősorban a magas minőségű alapanyagokra és a kíméletes technológiákra alapozva. Kínálnak vargányás mátrai szarvasgulyást, pacalpörköltet füstölt marhanyelvvel és velős szalvétagombóccal, pirított borjúmájat hagymás gancával, karamellizált almával és almaecetes jus-vel s még sorolhatnánk.

Az árak értékarányosak. Előételeké 2400 és 3200, leveseké 1400 és 2000, főételeké 2800 és 11000, desszerteké 1450 és 1650 között mozog.

Rendeltünk kacsamájparfét hagymalekvárral és kaláccsal, jó ízű, jó állagú, szépen tálalt előételt kaptunk. A kifejező ízű, mély színű, áttetsző szárnyashúslevest zöldségekkel és remek derelyével tálalták. A süllő serpenyőben sütve zöldségekkel és bormártással szintén ütötte a mércét, jól eltalálták a pörzsesség és szaftosság egyensúlyát. A céklás csokoládétorta tonkababfagylattal valamint kókusz panna cotta fehér csokis palacsintával nem egyszerűen jó volt, hanem katartikus, itt csillogtatta meg leginkább a séf a kreativitását, tehetségét és magas szintű technológiai tudását.

A kiszolgálás kifogástalan: pincérünk gyors, pontos, felkészült, udvarias.

Az italfront igényes, remek, fantáziadús teákat kínálnak, jó minőségű töményeket, köztük kiváló pálinkákat, értő kézzel összeválogatott, nem kis részben helyi kézműves borokat.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a borimami.gyongyos@gmail.com címre