2010-ben alapított hotel és étterem Bázakerettye határában, az erdőszélen. A bejáratnál amfóra és festett fiókos szekrény. A beltér otthonos, meghitt, az asztalon élő virág. Az étkezőrész végében üvegajtós könyvesszekrény, rajta berámázott képek, gyertyatartók, vázák, hatalmas csigaház. Kellemes háttérzene szól.
A honlapon megnyerő sorokat olvashatunk arról, hogy az üzemeltetők mit gondolnak a gasztronómiáról és vendéglátásról. „Jó alapanyagokkal, jó ételeket főzni, és odafigyelni a folyamatosan változó vendégigényekre. Ennyi a titok és az, hogy az ételekben ott legyen egy kicsit a lelkünk is. Hiszünk abban, hogy a mai ember keresi a régi ízeket, a családi ízemlékeket. Nálunk megtalálja úgy a dödöllét, ahogy a nagyi otthon készítette, és nyitás óta étlapon van emblematikus desszertünk a morzsasüti is, mert hisszük, hogy ami jó, az nem feltétlen újragondolandó.” Az étlapot mindennek megfelelően állították össze. Kínálnak többek között „muraföldi ízelítőt” helyi felvágottakból, kacsamájparfét kaláccsal, hagymalekvárral, házi tyúklevest májgaluskával, kacsamellet kukoricagombóccal, tört áfonyával, prószás csirkét salátával, vörösboros szarvasragut nudlival, mangalicatarját gombás burgonyával és totyogós túrós rétest.
Az árak értékarányosak. Előételek 2190 és 2490, levesek 1390 és 1490, főételek 2790 és 6490, desszertek 1490 és 1990 forint között kaphatók.
Fogadófalatként sertés-rillette érkezik kovászos kenyéren marinált hagymával. Jó kezdés. A csavarmentes vargányás krumplileves megnyerő ízű, a tejfel nem homogenizálódott benne teljesen, kissé szemcsés. A jól sikerült, kellően szaftos bundázott süllő pofa és egészben megsütött pisztráng mellett a saláta komplex, szépen tálalt, ügyesen dresszingelt. „Zala kincse” címen házi keksz, illetve pisztáciás piskótaszerű alapzaton málnaborítású remek csokimousse-t kapok, mellette pisztáciakrémmel és gránátalmaszemekkel. Tetején roppanós „szarvasagancs”. A csúcscukrászdákat idéző kiváló befejezés.
A kiszolgálás megkülönböztetetten kedves és udvarias, egyben szakszerű is.
A habzókkal együtt mintegy húsz bort kínálnak, melyek zömét a magyar élvonalból válogatták össze, de akad köztük hat import tétel is. A borok harmadát decire is kimérik. Az italok esetében is odafigyelnek a lokalitásra. A söröket a zalaegerszegi Elf főzde, a pálinkákat a Cserszegtomajon működő Cserszegi pálinkafőzde szállítja.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bonnechance.hu címre