A Bock bisztró balatoni egysége büszkélkedhet a legszebb kilátással a „hálózaton” belül, a domboldalra épült szálló teraszáról belátni a környező házak lejtését egészen a tó tükréig. A beltér is pazar, beleillik a korábban nyitott egységek sorába: kandalló, zöld növények, kovácsoltvas csillár, pácolt fából készült polcokon borosüvegek, patinás bútorok, a sarokban zongora. Fesztelen nagypolgári elegancia, leheletnyi polgárpukkasztó beütéssel, amit ezesetben mindössze a mini-franchise lánc corporate séfjének, Bíró Lajosnak itt is látható bárdos-véres-öltönyös fotója „biztosít”.

Az étlap filozófiájában követi a fővárosban megszokott irányt. Klasszikus magyar ételek egy kis csavarral, vagy egyes esetekben anélkül, kiegészítve néhány „import” (t)étellel. 2021 tavaszán kínálnak többek között kacsamájat piros lábasban, bivalygulyást, helyben gyúrt tésztát „Arrabiata” módon, tandoori zöldségeket és zalai totyogós palacsintát.

Érdemes kiemelni a kiváló ár/érték arányt. Manapság, amikor a trendi bisztrók előszeretettel árazzák be ételeiket 4000 forint fölé, a Bock bisztró Balatonban 2020 őszén csak a bélszínre kértek 4000 forintnál többet, még a kacsamell is csak 3650 forintba került, körettel együtt, előételek 1000 és 2900 (utóbbi marhatatár, valamint kacsamáj), levesek 1250 és 1650, desszertek 1000 és 1100 forint közötti ársávban mozogtak. 2021 áprilisában elvitelre a teljes étlapot 40% kedvezménnyel kínálják, így az „ökörpofa retro” nevű Bíró-klasszikus vagy a zöldborsó rizottóval kísért fogas is mindössze 2070 forintba kerül.

A jót könnyű megszokni, már előre vártuk a remek házi kenyeret fogadófalatként, ami ezúttal nem jött, a kenyér friss volt ugyan, de ipari. A tepertős zsír és a mellé rendelt zöldfélék hozták a maguk formáját. Mivel már jártunk ebben az étteremben fél évtizeddel korábban, csak egy gyorstesztre ültünk be 2020 októberében. Kértünk tokhaltatárt marinált (savanyú) káposztába tekerve fűszeres tejfellel, ami kreatív és izgalmas, jól elkészített előételnek bizonyult. A korhely halászlét tejfelgyöngyökkel tálalták, a lé selymes és finom, a hal jó tartású és ízletes volt. A műfaj remeke.

A kiszolgálás, udvarias, tartásos, szolgálatkész.

A borlap rendkívül széles és színvonalas, akárcsak a két budapesti egységben. A Bock pincészet 14 bora mellett tartanak közel félszáz minőségi balatoni bort, továbbá néhány somlói, neszmélyi, tokaji, egri és ménesi tételt. Több mint 20 bort decire is kimérnek. Kínálnak kiváló pálinkákat és kézműves söröket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bockbisztrobalaton.hu címre