Nyitva tartás: szerdától vasárnapig 12.00 – 22.00, ünnepnapokon zárva

A Bock bisztró beltere pontosan olyan, mint a corporate séf, Bíró Lajos stílusa. Összességében elegáns, jól megtervezett, színvonalas, ugyanakkor van benne egy adag extravagancia, polgárpukkasztás. A bejárat felett egyik oldalon berámázott művészi szőlőfürt-fotó, másik oldalon hasonlóan igényes kép egy arcprofilt formázó hússzeletről, melyre babérkoszorút helyeztek. A dekoráció fő témája értelemszerűen a bor. Az asztal üveglapja alatt Bock-dugók, az egyik falat a vendéglőben működő borszaküzlet borai uralják, a szemben levő fal mellett sorakoznak a borhűtők, rajta ismét kiemelt Bock-tételek, továbbá szódásüvegek, antik óra, kicsivel odébb a falon megannyi berámázott diploma és elismerés, amit a vendéglőnek sikerült fennállása óta begyűjteni.

A konyha is jól tükrözi Bíró Lajos egyéniségét, mindazt, amit a sztárséf megannyi interjúja és a „Sok vagyok” című könyve sugároz: magabiztosság, vagányság, non-konvencionalizmus, kreativitás, rusztikus ízek, meglepő párosítások és komoly adagok. Itt nem eshet meg, hogy egy férfiember három fogás elfogyasztása után éhesen menjen haza. A kínálat jelentős részét teszi ki a fekete táblára fehér krétával felírt heti ajánlat, ami két előétel, nyolc főételt és egy desszertet jelent. A séf kreativitása ezekben mutatkozik meg leginkább.

Az árak változóak, egyes esetekben nem magasabbak a csárdaáraknál, érték-arányban kifejezetten kedvezőek. Az állandó étlap klasszikus fogásai többek között a kolbászos lecsó (2400 ft), a halászlé (1850 ft) és a Gundel palacsinta (1600 ft). Előételek és levesek ára 1700 és 3950, főételeké 2400 és 7800, desszerteké 1600 és 1900 forint között mozog.

A fogadófalat ízre-állagra egyaránt remek házi kenyér és tepertős, snidlinges mangalicazsír. Rusztikus, ízletes indítás, ha az ember nem vigyáz, jóllakik vele. Legutóbbi látogatásunk alkalmával megrendeltük a ház ikonikus libamáj-sushiját. Jó ízű, homogén állagú libamájhasábon gyömbér, rajta füstölt angolna, melletteteriyaki szósz-pöttyök. Rizs sehol, szerencsére. Lenyűgöző előétel. Kértünk még az első körben kacsalevest kacsanyelvvel és májgombóccal. A koncentrált, kifejező ízű, kellemesen gyömbéres levesben roppanós zöldség, bambuszrügy, babcsíra, kiváló tartású, jó ízű májgombóc, kacsanyelv, zöld koriander. Távolkeleti ihletésű, vibráló leves. Főételnek győri tokhalfilét rendeltünk céklákkal és birskrémmel. A hal friss volt, ízre, állagra egyaránt meggyőző, céklával színezett knédlit kapunk hozzá és sárga cékla-darabokat, továbbá homogén, selymes, jó ízű birskrémet. A Bock bisztróban a mákos guba is formabontó: egy szelet kalácsból kivájtak egy henger alakú darabot, ami visszakerült a szeletre, a mélyedést jó ízű mákkrémmel töltötték meg, a kalácshenger mellé tejfagylaltot tálaltak, az egészet pedig helyben készült, selymes, ízre is meggyőző vaníliás mártásban tálalták. Kreatív, jól sikerült átirata ez a klasszikus magyar desszertnek.

A kiszolgálás felkészült, rutinos, udvarias.

A borlap felvállaltan csak magyar borokat tartalmaz, azokból viszont hatalmas választékot kínál, a borok tekintélyes részét kimérik decire is. A borlap különlegessége, hogy Bock József minden forgalomban levő tétele kapható itt, olyan tételek is, melyek korábban csak a pincénél voltak fellelhetőek. Tartanak minőségi tömény italokat is.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5 pont

Az étterem a Covid miatti kényszerű bezárás után nem nyitott újra.

 

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bockbisztro.hu címre