Elegáns étterem Esztergom szívében. Fehér abrosz, diszkrét fények, a falon modern grafika, a sarokban zöld növény. Mi az igényesen kiképezett fedett, zárt téli teraszon ültünk le, ahonnan szép kilátás nyílik a város főterére. Az étterem felkerült az Audi Dining Guide étteremkalauz TOP12-es listájának 11. helyére.

Miként a honlapon olvasható, „Barna Ádám, a Bistro42 társtulajdonosa és séfje a magyar konyha újszerű és egyedi megközelítésének jeles képviselője. Utazásai során és a csúcs-gasztronómiában szerzett tapasztalatait szereti a magyar ételek egyszerűségével ötvözni, kihozni az alapanyagokból a legjobbat és ezzel az unalmasnak ítélt fogásokat olyan új, izgalmas szintre emelni, melyek valódi élményszámba mennek.” Mindezt a tapasztalat is messzemenően visszaigazolja. 2021 őszén kínálnak többek között “szegedi” káposztát langusztinnal, libamájat szikkasztott meggyel és sült céklával, gomba consommé-t wontonnal, liba hasét májával és “ludas kásával”, libaleves birsalmával, füstölt libamellel és marokkói sós citrommal, szabadon tartott bébi csirkét, vasserpenyőben sütve, savanyított zöld gyümölcsökkel és sült burgonyával, valamint tripla csokoládét meggyel és mentával.

Az árak értékarányosak. Előételek 3600 és 4800, főételek 3800 és 8500, desszertek 1800 és 2300 forint között kaphatók, levesek egységesek 2100 forintba kerülnek.

Két fogadófalatot is kaptunk, őszibarackos, sütőtökpürés, homoktövises kombucha-t kis pohárkában, valamint paprikachipszben kolbászos tejfelt savanyított zöld ribizlivel. Nagyon erős kezdés, csillagos színvonal. A gyümölcsökkel tálalt hűvös paradicsom-consommé műfajcsúcs, koncentrált ízű hámozott koktélparadicsomok, áfonya, ribizli és bébi datolyauborka selymes, üde, kifejező ízű lében. A langyos nyári töltött káposzta valójában nem töltött, inkább tűnik íz- és állagjátszadozásnak, mint kiforrott ételnek, bár a signiture kategóriába van sorolva. A lecsót tojással vagy csabai kolbásszal kínálják, mi mindkettőt kértük bele, az eredeti ízharmóniától el nem szakadó, korrekt lecsót kaptunk, kiváló tojással. Az ízletes túrós palacsintát citrushéjas cukorral, tejropogóssal és tejfölhabbal szolgálják fel, ötletes, jól sikerült desszert. Az étkezés végén citrushéjas pillecukrot, valamint málnapürével töltött ruby-csokoládét kaptunk málnaporral befújva. Ízbomba, katartikus záróakkord.

A kiszolgálás udvarias, szívélyes, szakszerű.

Húszféle jól összeválogatott bort kínálnak kimérve, ezek két harmada prémium magyar nedű, a palackos választék is figyelemre méltó, különösen a habzó kategória. Tartanak néhány kiemelkedő kézműves sört, a nagyipariak mellett kis tételes, minőségi üdítőket.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@bistro42.hu címre