A Bistorant étterem a Sheraton hotel keretén belül működik Kecskemét külső részén. Nappal „tetőfény”, krémszínű csempe és hajópadló, krémszínű kárpitozott székek, nem hivalkodó, funkcionális elegancia. A vendégtérben csúcsminőségű sonkaszeletelő. Az egyébként szépen kialakított terasz asztalainak minősége nem nő fel a környezethez.
Az étterem honlapján megnyerő eszmefuttatás olvasható a tradíció és modernség irányadó stílusegységéről. Megtudhatjuk azt is, hogy helyi őstermelőktől veszik az idényszerű alapanyagot, amit régi receptek ihletésében modern technológiával dolgoznak fel. A Bistorant megnyitása óta a város egyik legjobb étterme. Az étlapon magyar és nemzetközi fogások sorjáznak. Kínálnak többek között préselt kacsamájat balzsamos fügével, meggyel és brióssal, pácolt lazacfilét shi mej gombával és kapribogyóval, marhagulyást házi csipetkével, kakaslevest gazdagon, csigatésztával, lecsós sertésszüzet tojásos galuskával, grillezett kacsamájat karamellás sárgabarackkal, házi nudlival, marhasteakeket, burgert, erdei gombás papardelle-t pirított bélszínkockákkal és rozmaringos epres rétest sabayonnal.
Az árak helyhez mértek, de jellemzően értékarányosnak mondhatók. Előételek 2690 és 3790, levesek 1290 és 1690, főételek körettel együtt 3690 és 10.980, desszertek 1490 és 1990 forint között kaphatók.
2013 és 2016 között háromszor is volt alkalmam 4-6 fogást kóstolni náluk, alapvető tapasztalatom az volt, hogy a szolgáltatás színvonala emelkedik kreativitásban, ízekben, tálalásban. 2021 nyarán is leültünk a hely teraszán. Ettünk egy marhatatárt, ami állagra lehetett volna meggyőzőbb, konkrétan krémesebb, ízesítése is lehetett volna vibrálóbb, viszont értékeltük, hogy a jó minőségű húst vagdosták (s nem darálták), továbbá azt is, hogy remek fermentált patisszont, cukkinit és répát adtak hozzá. Összességében egyértelműen átlag feletti produkció volt ez. A csicseriborsócurry tisztes, nem kiugró munka, a hozzá adott serpenyős zöldségben a gomba nem adta a megfelelő frissességélményt. Mindezek után a két desszert minden túlzás nélkül csúcskategóriásnak bizonyult. A szépen tálalt, kitűnő állagú és ízű mangós panna cotta-t selymes, kicsattanó friss ízeket nyújtó mangófagylalttal kínálták. A bodzazselével, liofilizált málnával valamint málnamártás-pöttyökkel kínált három rétegű remek csokitorta szintén osztályon felüli volt. A mennyiséget a fine dining elvárásokhoz igazították, de ezt mi nem bántuk.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
Közel negyven bort tartanak, elsősorban a magyar élvonalból. Ezek többségét kimérik decire is. A sörök és az szénsavas üdítők nagyipari multitermékek. Tartanak viszont limonádékat, frissen facsart narancslevet és száz százalékos gyümölcsleveket. A töményitalok között több kiemelkedő tételt is találunk.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4,25 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a kecskemet@bistorant.hu címre