A Bestia a főváros kultikus, Lefkovics György és Wossala Rozina által jegyzett gasztro-kocsmája a Szent István bazilika tőszomszédságában, ahol nemcsak a prémium kézműves sörválaszték komoly hívogató erő, hanem a kreatív, igényes konyha is. A honlapon olvasható felsőfokú jelzőkkel nem spóroló sorokat az idelátogató ínyenc nem érzi túlzónak. „Lenyűgöző atmoszféra és enteriőr, pazar menü kiváló bárral kombinálva – ez vár rád, amikor hozzánk látogatsz. Ha nem a kilátásban gyönyörködnél, ülj a látványkonyhánk mellé, és a speciális bárstílusú ülőhelyekről eléd tárul az alkotási folyamat minden mozdulata.” A háttérzene esetenként megosztó, megtörtént, hogy nagyon gyorsan ittam meg a sörömet, csak hogy ne kelljen gengszter rap-et hallgassak.
Magas színvonalú nemzetközi bárkonyhát visznek igényes tálalással, kiváló alapanyagokkal, kreatív megoldásokkal. A séf Krizmanits Norbert, aki olyan kiváló helyeken dolgozott korábban, mint a Zona, vagy az Urban Tiger. Kínálnak többek között bélszíntatárt, kívánság szerint szarvasgombával, gulyáslevest, burgereket, saját értelmezésű Cézár salátát csirkével vagy füstölt lazaccal, grillezett tengeri sügért, marha „Bestrami” szendvicset, fekete kagylót kápiával, paradicsommal, harisszával, érlelt steakeket, New York sajttortát és kókuszos panna cotta-t. Csütörtöktől szombatig „Beast by Ocean” jeligére különleges tengeri ételeket is rendelhetünk az osztrigától a homárig, borpárosítással.
Az árak értékarányosak. Előételek 1350 és 3150, levesek 1950 és 2450, főételek köret nélkül 3450 és 5750, grill ételek köret nélkül 4940 és 14.900, köretek 1350 és 2950, desszertek egységesen 1950 forintba kerülnek.
Több ízben is megfordultam itt az elmúlt fél évtizedben. A konyha kreativitásával 2020 őszén ismerkedtem meg, addig csak egyszerűbb korcsolyát kóstoltam tőlük. Ettünk kacsamáj brullée-t, mely jó állagú és jó ízű volt, nem szenvedett a fogás szokásos hibáitól, mi több, remek marinált és fermentált zöldségeket is adtak mellé. A „padlizsán, chermoula, fenyőmag” elnevezésű kompozíció hasonlóan meggyőző volt, vibráló, remekül passzolt a jól megsütött padlizsánhoz az arab konyha népszerű zöldfűszeres szósza. Értékeltük, hogy nem spóroltak a tetejére szórt zöld korianderrel. A napi krémlevest édesburgonyából készítették, batátaszirommal és zöldfűszeres mártással tálalták. Ez a fogás is megelégedésünkre szolgált. A csupacsoki desszert kiváló alapanyagból készült, a csokoládé különféle textúráiból állt össze, gazdag mogyoróadalékkal.
Vacsoránk alkalmával a kiszolgálás megejtően jó volt, pincérünk tökéletesen érezte, hogy mennyi kommunikativitás az, ami jól esik, amit igénylünk, vette a lapot, tartása volt, szakmai felkészültségét is megcsillogtatta. Más, sörözős alkalmakkor is udvarias kiszolgálásban volt részünk.
Hét sörcsappal dolgoznak, ezek többségéből magyar prémium kézműves sör folyik. Tartanak több, mint húsz kiemelkedő palackos tételt is. A borválaszték kiemelkedő, több, mint hatvan, értő kézzel összeválogatott különleges magyar és import nedűt tartanak, nem egy természethű ritkaságot. A tömény- és koktélválaszték is figyelemre méltó.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Italválaszték: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@bestia.hu címre