Hangulatos pinceétterem Brassó történelmi központjában. A lépcsőház folyósóját ügyesen berendezett teraszként használják, itt a fény is megfelelő, a pincében a megvilágítás hangulatos, de az étlapot elolvasni csak a telefonunk zseblámpafunkcióját igénybe véve sikerült. A boltíves, nyers téglával kirakott pincerendszer labirintusszerű, egyedi atmoszférájú, okos megoldás a pincérhívó gomb. Az asztalon szép ívű, agyagból készült, üveggel fedett kerámia mécsestartó. Vendégmarasztaló, egyedi beltér.

Román, nemzetközi és mexikói konyhát visznek, de akad az étlapon néhány jellegzetesen erdélyi (tárkonyos pityókaleves füstölt hússal) és  hagyományos magyar fogás is (gulyásleves, paprikás, somlói galuska). Az étlap a lávakövön készült specialitásokkal kezdődik, fontosabb kövön sült alapanyagok: érlelt marhasteakek, bárány, tonhal, rák, sertésszűz, csirkemell. A meleg előételek meglepően fantáziátlanok, az öt tétel közül három gomba, vélhetően termesztett csiperke, ebből az egyik egyszerű grillezett gomba, másik kettő sajttal illetve sajttal és sonkával töltött. A további két meleg előétel kétféle rántott sajt. A hideg előétel műfajban izgalmasabb ételeket kínálnak, tartanak többek között guacamole-t, zakuszkát és padlizsánsalátát is. A főételek igen változatosak, a kacsamelltől és combtól a tiroli csülkön, sütőben vagy roston készült aranydurbincson, burduf-túrós galuskával körített lynoi sertésszűzön kereszül a mexikói konyha kilenc jellegzetes fogásáig.

Az árak meglepően barátságosak, számos főételt meg lehet kapni körettel együtt számolva 2500 forintnak megfelelő lej körül vagy az alatt. Az előételek jó részét, a leveseket és a desszerteket 1000 forintot alig meghaladó összegért kínálják, néhány különlegesebb tétel ennek legfeljebb duplája.

Fogadófalatként helyben készült tortilla chipszet kaptunk szintén helyben készült fűszeres paradicsommártással. Előételnek lazactatárt kértünk, nyers és füstölt lazac is volt benne, hagymával és kapribogyóval gazdagították. Mellé átlag feletti, házi jellegű, friss, krumpliskenyeret kaptunk. Jó kezdet. Pirítóssal még jobb lett volna. Főételünk burrito volt, amit érthetetlen módon áthúztak kommersz ketchuppal, egyébként ízlett. Zárásként a csokimousse-ra és a somlói galuskára esett a választásunk. Előbbi kis tálkában érkezett, tetején kevéske narancsdzsemmel, csokitörmelékkel megszórva. Tisztes, élvezhető, katarzismentes produkció volt. A somlói galuskát jónak találtuk, bőven adagolták a korrekt csokimártást a szaftos szubsztanciára. Tisztes fősodor.

A kiszolgálás kifogástalan: kommunikatív, udvarias, kedves.

A borlap mintegy harminc tételt kínál a helyi élvonalból, pohárra nem mérnek ki bort, de tartanak 7-8 kis üveges (187 ml-es) tételt. A kínált tömény italok és sörök a kommersz vonalba tartoznak.

Értékelés

Összélmény: 4,25

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hotel@bellamuzica.ro címre