Nápolyi stílust követő autentikus pizzéria Kistarcsán főutcáján, ahol a település legtöbb vendéglátóegysége várja az érdeklődőket. A beltérben ülők megcsodálhatják a valódi nápolyi pizzakemencét. A kerthelység igényes, hangulatos. Már a megnyitást követő évben, 2022-ben bekerült a Dining Guide étteremkalauz alternatív vendéglátással foglalkozó részébe, pozíciójukat 2023-ban is megtartották.
Eredetvédett olasz alapanyagokkal dolgoznak, a megszokott, klasszikus pizzák mellett kínálnak különleges, gourmet-változatokat is, köztük ndujásat, azaz calabriai kolbászkrémeset, pesto-s-mortadellásat és fügelekváros-füstölt mozzarellás-pikáns szalámisat. Előételnek olasz felvágottas-tálat rendelhetünk vagy bivalymozzarellából készült caprese-t, igény esetén frissen sült pizzakenyérrel. Az olasz desszertvilágot két klasszikus, a tiramisu és a panna cotta képviseli.
A legősibb pizzát, a Margheritát, valamint a gourmet rovatból a Tartuffot kóstoltuk, utóbbin vargányás mascarpone, coppa (tipikus olasz felvágott, mely sertéstarjából készül), fior di latte, pecorino romano, gomba, petrezselyem, szarvasgomba-olaj és fenyőmag kapott helyet. Mindkettő ütötte a mércét, a szarvasgombásból nem dőlt a szintetikus aroma, mint sok helyen. A tiramisuval is meg voltunk elégedve, bár a cukrot visszább lehetett volna fogni benne egy kicsit.
A kiszolgálás kedves, udvarias, a pultosok és a felszolgálók kommunikatívak, szívélyesek.
Az italválaszték szűk, a kávékon, roston és szénsavas üdítőkön kívül csak Birra Moretti sört tartanak.
Értékelés:
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a azigazinapolyi@gmail.com címre