Baron Koncept Restaurant & Bar

  • 18

Elegáns, hangulatos, 2019-ben nyitott étterem a város főterén. A beltérben impozáns festmények a századforduló nemesi figuráit idézik, a bejárat melletti falba nyitott borosszekrényt mélyesztettek, melyet megtöltöttek borokkal. Üvegfallal körbevett nyitott tetejű, élő olajfákkal és más zöld növényekkel díszített teraszt üzemeltetnek. Értékeltük, hogy a honlap három nyelven, angolul, szerbül és magyarul is elérhető, kár, hogy a fordítás minősége nagyon gyenge, Google-fordító sejthető a háttérben.

Nyomtatott étlapot nem kaptunk a Bánságban is egyre terjedő módszer szerint egy QR kód van csak az asztalon, így a még mindig nyomógombos telefont használók igencsak rászorulnak mások segítségére. Az étlap strukturáltsága nem túl felhasználóbarát, minden műfajt külön kell megkattintani, a teljes választékot így nem tudjuk egyben látni, s ez a választás is megnehezíti. A nemzetközi és olasz konyha adja az alapvonalakat, de kínálnak néhány népszerű helyi fogást is. Reggelire omlett- és rántotta-variációkat, szendvicseket és tortillákat, legfőképpen csirkemellel, ebédre és vacsorára többek között főételnek beillő salátákat, sokféle csirke- és sertéshúsból készült klasszikust, pizzákat, pasta-kat, lazacot, tintahalat, pontyot, pisztrángot és sügért. Desszertként különféle palacsintákat rendelhetünk.

A bélszín- és lazacsaláta hiánya miatt végül a csirkesalátát választottunk. A leginkább jégsalátára alapozó, néhány rukkola és más levelet integráló, majonézes mártással bevont egyveleg tetejére apróra vágott panírozott csirkemellcsíkokat halmoztak. Kötelességszerű, érdektelen fogás, jobbat vártunk. A burger már sokkal jobban sikerült. A méretes és szaftos húspogácsát nem sütötték túl, szép roséra hagyták, a buci jobbacska, akárcsak a belevalók. A sült krumpli átlagos mirelit, adnak a burger mellé egy kevés élvezhető coleslaw salátát is, és nem kiugró fűszeres paradicsomszószt is. A burgert átszúró nyárs tetejére illesztett, mirelitáruból készült hagymakarikához nem ragaszkodtunk volna. Kérésre kapunk só- és borsdarálót, nem meggyőző pomace olívaolajat és balzsamecetet. A csevap jó ízű, szaftos, apróra vágott hagymát adnak csak hozzá. Jó pont, hogy frissen sütik a lepényt, amiben tálalják a húst.

A kiszolgálás formálisan udvarias, lehetne szívélyesebb és szakszerűbb. Rendeléskor derül ki, hogy nem tudnak steakkel és lazaccal szolgálni, holott ezt az étlap kézbesítésekor kellett volna tisztázni. A pincér hölgyek inkább bent beszélgetnek, mint hogy arra törekednének, hogy állandóan pásztázzák tekintetükkel a vendégteret, hosszabb időre eltűnnek a teraszról, ha az ember nem akar feleslegesen várni például arra, hogy sót kérjen, akkor kénytelen bemenni és ott közölni az igényeit.

A borok nagy része a Kovacevic pincétől való, de feltűnnek J.P. Chenet és Fleur D’Orange borok is, pedig Óbecse több helyi borászattal büszkélkedhet. Néhány tételt poharaznak is. A söröket a Carlsberg cég helyi és nemzetközi főzeteiből válogatták az újvidéki Carstvo főzde Empire sörét az itallap beígéri, de nem tudnak szolgálni vele. A tömények zöme kommersz termék, de tartanak néhány helyi gyümölcspárlatot. Készítenek kávékat, teákat, smoothiekat, limonádékat és koktélokat is.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 3 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a baronkoncept@gmail.com címre