Barátságos, otthonos, hangulatos séf-bisztró Kecskemét szívében. A falon berámázott fotók az étterem életéből és jól sikerült, látványos fogásokról. Élő virág, só és borsdaráló a fehér abrosszal megterített asztalon. Egyik falon polc, rajta fűszeres olajok, és ecetek. A két szárnyú beltér egyik végében fekete tábla, rajta krétával felírva a napi ajánlat. Az egyik falat a két séf-tulajdonos, Kecskeméti Krisztián és Kovács Sándor által megszerzett oklevelek fedik. Fogyasztható könnyűzene szól, megfelelő hangerővel. Ügyes térkialakítás, laminált padló, barna terítők, szolid, otthonos, feszengésmentes elegancia.

A szakácsok személyesen vásárolják az alapanyagot, így mindig friss és aktuális, szezonnak vagy napszaknak megfelelő ételeket készíthetnek” (…) – olvashatjuk a honlapon. Azt is megtudhatjuk, hogy szeretnének „a magyar konyha modernizálásában, frissítésében, megújításában és a meglévő értékeink megőrzésében részt venni, maradandót alkotni.” Az arc poetica-nak megfelelően a konyha a magyar gasztronómia hagyományaira épít, a zömmel bevált ízharmóniákat az átlagnál igényesebben interpretálja, úgy, hogy ötvözi a modern technológiákat a hagyományosakkal. Kínálnak többek között szarvasgulyást dödöllével, Ebly-búza rizottót cukkinivel, vargányával, grillezett Manouri sajttal, lazacot chilis királyrákkal, pirított zöldségekkel, wasabi-velouté-val, almás kókusz-rollt madártejjel, eperhabbal.

Az árak értékarányosak. Előételek 2500 és 2700, levesek 1500 és 1700, főételek 3300 és 7700 forint között kaphatók. Desszertek egységesen 1400 forintba kerülnek. Kínálnak igényes kétfogásos ebédet 2200 forintért, továbbá halasat is 3300-ért.

A Bagatell étteremben nyitás óta öt alkalommal volt szerencsém enni. Mindig átlag feletti szintet nyújtottak, de valami kisebb hiba mindig becsúszott. Legutóbb 2021 októberében jártunk náluk. A kakukkfüves málnaleves selymes volt, kicsattanó, friss, természetes málnaíz uralta. A „libamáj, gyömbér, alma” elnevezésű kompozíciót szépen tálalták, a máj sósabbra sikeredett az optimálisnál, állagra sem volt tökéletes, az alma nyerses, összességében élvezhető, de nem teljesen meggyőző az összhatás, jobbra számítottunk. A zöldcitromos panna cotta íz, állag és esztétika szempontjából egyaránt remek zárást biztosított.

A kiszolgálás kiváló: kedves, udvarias, motivált, szakszerű.

A 30 tételes borlap zömét a vezető magyar pincészetek boraiból válogatták össze. A borok elsöprő többségét adják decire is. A jobbacska nagyipari sörök mellett tartanak két minőségi magyar kézműves tételt is. A tömények többsége átlag feletti szintet képvisel. Maran kávét kínálnak. A nagyipari multi-üdítők mellett tartanak házi bio-szörpöket is.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a bagatell.bagatell@freemail.hu címre