Az Aszófői halsütő szezonon kívül is nyitva tart, az északi part egyik stabil pontja hosszú idő óta. Egyszerű, retro egység, gerendából ácsolt, sötétbarnára festett faházban. Étlap kézzel írva. A muskátlis teraszról szép kilátás nyílik a környékre. Rendkívül népszerű egység, nyáron hatalmas sorok alakulnak ki, a várakozás is elnyúlhat.
Őszinte, egyszerű hely ez, nincs sok variáció, bő olajban sült halakat kínálnak, az általunk rendelteken kívül keszeget, pisztrángot, süllőt, fogast, harcsát és tonhalat is. Ezeken kívül rendelhető halászlé pontyszelettel, filével vagy harcsával, sült kolbász, saláták, savanyúság és sült krumpli.
Az árak értékarányosak. A halászléé 2021 nyarán-őszén 1200 és 1700, a halak tíz dekájáé 420 (keszeg) és 890 (fogas), a salátáké 700 és 1200 forint között mozog, a sült kolbász tíz dekája 430, egy adag sült krumpli 500 forint. Mi az alábbiakra 3440 forintot fizettünk 2020 októberében.
Kértünk egy pontypatkót, egy darab hekket, tzatzikit, meg egy Pilsner Urquell sört. A halak frissek voltak, megfelelően sütötték meg őket, a pontyot hamarabb is kikaphatták volna az olajból, de azért jó volt így is, a hal esetében a legfontosabb a frissesség. A tzatziki ízesítését nagyon eltalálták. Friss ipari kenyeret adtak a halakhoz.
A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen. Értékeltem viszont, hogy a pultos srác hozott a szomszédos faházból kérésre üvegpoharat a sörhöz.
Az itallap semmiféle izgalmat nem rejt, csak kommersz, nagyipari söröket és üdítőket tartanak.
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 3,75 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a farkas.lilla113@gmail.com címre