Rendkívül hangulatos panzió és étterem Korondon, csodálatos természeti környezetben, nem messze a főúttól, de elegendő távolságra ahhoz, hogy a forgalom zaja ne legyen zavaró a teraszon. A beltér meghitt, otthonos, rusztikus. Belső gerendázat, kandalló, a tálaló tetején régi rádió, rajta pálinkásüvegek, a falon korondi kerámiák és berámázott archív fotók.  Sajnos rádió szól, annyi vigaszunk lehet, hogy magyar nyelvű, természetesnek mondanánk, de láttunk nem egy példát az ellenkezőjére. Az asztalon korondi mintás kerámia-gyertyatartó, továbbá extraszűz olívaolaj, balzsamecet, só és borsdaráló.

Az étlap a magyar és a székely konyha népszerű ételeire épít, de megtaláljuk rajta a már-már elmaradhatatlan pacal- és parasztcsorbát, illetve a miccset is. A szokványos csirke- és sertéshúsok s az általam rendelt vagy rendelni óhajtott ételeken kívül tartanak még marhabélszínt és -hátszínt, borjúpörköltet, sült hekket, valamint pisztrángot roston és kukoricadarába forgatva, mélysütve. A somlóin kívül csak palacsintát kínálnak desszertképpen, különféle töltelékekkel, beleértve a diós-csokis Gundel-ihlette, valamint a helyi, ordás változatot.

Az árak értékarányosak, a levesek átszámolva 1000 és 1160, a főételek 1600 és 3500, a desszertek 900 és 1300 forint közötti összegbe kerülnek.

Nem figyelmeztetnek előre, rendeléskor derül ki, hogy az étlapon szereplő ételek közül sem babgulyás, sem zúzapörkölt nincs. A tárkonyos krumplileves ízre-állagra jó, a krumpli és a hús jó tartású, a répa túlfőtt. A kakasherepörkölthöz kevés és minőségi szempontból nem meggyőző paprikát használtak, így inkább párolt hagymás ételnek hat, mint pörköltnek. Viszont finom, akárcsak a kapros juhtúrós nokedli. A diós, mazsolás somlói szaftos, a csokimártás gyengécske, a tejszínhab növényinek tűnik.

A kiszolgálás udvarias, kissé személytelen.

Négy román nagypincészet borait kínálják, ezek közül egyik bánsági, a másik erdélyi, harmadik moldvai, a negyedik Moldova köztársaságból való. Érthetetlen és zavaró az erdélyi és az anyaországi magyar borok teljes hiánya. A kommersz sörök között feltűnik a Tiltott Csíki, a tömeggyártott tömények között pedig a nyárádszentsimoni Csípán pálinka-szortiment.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a arcsofogado@yahoo.com címre