Az ország egyik legszebb vidéki sikertörténete. A Dudás testvérek külföldi tapasztalatszerzés után hazatértek, elkezdtek kiemelkedő pizzát sütni, a sarki pizzázóból országosan jegyzett élvonalbeli étterem lett, ahová a vendégek a fővárosból is elzarándokolnak egyetlen ebéd vagy vacsora kedvéért. A beltér hangulatos, igényes, a bejáratnál kisebb ínyencboltot működtetnek. A honlapon megejtő bemutatkozó sorok: „Alapanyag: lehetőleg helyből, de egyébként a világ minden tájáról és még máshonnan is.

Fehér terítő az nincs, de nem a jégtáncrevüben vagyunk.

Kiszolgálás: barátságos embereken, jóképű farmer és vagány póló, fehér kesztyű csak télen, hólapátoláshoz. (…)

Ízek: na az sok van, még a kovászos uborkában is benne van a szívünk.

Cuccok: Kenyeret sütünk, szörpöt főzünk, kolbászt töltünk, és még egy csomó -ünkre végződő dolgot csinálunk.

Kiemelkedő alapanyagokat használnak, kreatív olasz konyhát visznek magyar és nemzetközi ihletésű fogásokkal színezve. Pizzájuk kihozza a műfajból a maximumot, vannak izgalmas smokerben és grillen sült ételeik is. Kínálnak többek eredetvédett prémium olasz felvágottakat, kacsamáj-pástétomot mostarda-val, hoisin szószos malaccsászárral töltött gőzölt bao-t, báránnyal töltött káposztát Merguez kolbásszal,  szarvasbélszínt kacsamájjal és szarvasgombás burgonyapürével, kacsatriót káposztás derelyével és almával.

Az árak értékarányosak. Előételek, kis adag ételek, zöldségek és sajtok 990 és 3290, főételek 3290 és 9990, desszertek 490 és 1690 forint között kaphatók.

Első ízben jártunk 2011-ben jártunk náluk, már akkor igen magas színvonalat képviseltek. Ettünk többek között rántott harcsát, édesköményes báránykolbászt, rosé kacsamellet s még sorolhatnám. Tenger gyümölcseis pizzájuk a műfaj máig tartó csúcsélményét állította fel számomra. Másodízben 2021 novemberében tértünk be. Három fogást szerettünk volna rendelni, de felszolgálónk rábeszélt a napi ajánlatban kínált karfiollevesre, ami izgalmas, ötletes, jól kivitelezett volt. Ötletes fogás a sertésfüllel kevert lapcsánka, amit salsa verde-vel és mikrozöldekkel tálaltak. A legjobb sörkorcsolyák egyike, amit valaha kóstoltam. A toszkán pacalt átfazonírozták, most öntöttvas lábosban tálalták, mellé frissen sült kiscipót adtak, a pacal jó ízű, kellemesen fűszerezett, hozzá a ropogós héjú kiscipó katartikus élmény. A „csokoládépie – karamellganache – fehér csokoládé” elnevezésű desszert mesés állagú, ízre pedig álomfinom volt.

A kiszolgálás udvarias, szakszerű, szívélyesség, személyesség tekintetében pincérfüggő. Az általános hangulat vendégszerető.

Az itallap minden elemében az igényességről szól, tartanak kiváló kézműves alkoholmentes italokat, söröket, borokat és prémium töményitalokat.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a anyukammondta@gmail.com címre