Az Andreas csárda beltere érdekes ötvözetét adja a modern és a hagyományos dizájnelemeknek. A falon modern festmények, a bútorzat retro, a kovácsoltvas csillár és a kék-fehér terítő a rusztikus vonalat erősíti. Az egyik falon boltíves benyílóban vitrin mögött régi mérleg, leveses tál, vázák, pálinkásüveg, sótartó. Nyáron teraszt is működtetnek.

Az étlap szerkesztői a hagyományos osztrák és magyar ételeket néhány nemzetközi fogással egészítették ki. Különlegességük a Rusztról érkező mangalica, amiből a sütőkolbásztól a paprikáson át a pasta mellé adott sugo-ig többféle ételt is készítenek. Emellett kínálnak többek között fertőmeggyesi borlevest, marhahúslevest májgombóccal, őrvidéki zöldséges rétest fokhagymás tejfölös mártással, bécsi szeletet, bolognai spagettit, tafelspitz-et, rántott és grillezett fertőtavi fogast és somlói galuskát.

Az árak értékarányosak, regionális szinten kedvezőek. Levesek 3,2 és 3,8, előételek 4,8 és 5,2, főételek 10.8 és 28, desszertek 4,6 és 6 euró között kaphatók.

A hortobágyi palacsinta tölteléke csirkehúsból készült, jó ízű, a húst késsel vagdosták hozzá. A mártás nem meggyőző sem ízre, sem állagra. A ponty friss, hőkezelése kielégítő, ellentétben a túl leveses, nem kellően emulziós lecsóval. A kockázott sült krumpli kötelességszerű. A barackos rétes élvezhető, de jobbat vártunk.

A felszolgálók magyarok, segítőkészek, udvariasak, lehetnének szívélyesebbek, kedvesebbek is.

A csárda saját két borát, valamint egy helyi pincészet két amforás narancsborát kínálják, (utóbbi héjon erjesztett fehér bor, nem narancsból készül), a kommersz tömények mellett néhány helyi gyümölcspárlatot. A sörök zöme a multik által fel nem vásárolt osztrák és német „privát” főzdéktől való.

Értékelés

Összélmény: 3,75 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@csarda-moerbisch.at címre