A maga nemében egyedülálló almáskert, gyümölcsfeldolgozó, ínyencbolt, étterem és rendezvényhelyszín. Az impozáns, szemgyönyörködtető, festői alföldi környezetben épült vendéglő előtt hatalmas parkoló. A beltér hangulatos, a falon ételfotók, fekete táblán séfajánlat, zöld műnövények esztétikus elrendezésben. A zene rádióból szól, saját, odailló zeneválogatás megfelelőbb lenne a szépen megkomponált környezetben. Az étterem mellett működő delikátesz-boltban a saját termesztésű és préselésű, különféle természetes ízesítésű (gyömbér, homoktövis, cékla, bergamot stb.) almaleveken kívül kaphatók chili szószok, aszalt gyümölcsök sora, padlizsánkrém és zakuszka is.
Az étlap a továbbgondolt magyar konyha nyomvonalán halad, az eredeti ízharmóniák gondos megőrzése mellett. A honlapról megtudhatjuk, hogy helyi beszállítókkal dolgoznak, sertéshús saját neveldéből érkezik. Rédai Attila konyhafőnök több szakácsversenyen dobogós helyezést ért el, megnyerő portrét olvashatunk róla az étterem honlapján. Kínálnak többek között rakott sertésfejet savanyított zöldségekkel és létai tormával, kucsmagombakrémlevest fokhagymás tejhabbal, malacnyelvet kagylóval, édesburgonyával, borsófőzelékkel, körmös pacalt, fehércsoki-mousse-t ribizlivel.
Az árak értékarányosak, az adagok komolyak, a főételekkel csak a nagyevők tudnak megbirkózni. Előételek 2590 és 3690, levesek 1490 és 1700, főételek körettel együtt 2900 és 5990, desszertek 1300 és 1650 forint között kaphatók. A főételek többségének ára 3500 forint körül alakul.
Fogadófalatként jobbacska kenyeret kaptunk korrektül elkészített padlizsánkrémmel. 2021 október végére esett látogatásunk alkalmával a séfajánlat annyira vonzó volt, hogy az öt fogásból négyet meg is rendeltünk. A természetes ízű, selymes sütőtökkrémlevest pazar kiállítású formába öntött camembert-alapzatú kacsamájra öntötték, amit sütőtökpürével és zöld hajtásokkal díszítettek. Műfajcsúcs. Ötletes és izgalmas volt a sertésszűz és oldalas is, amit pirított szalonnakockás tejfölhabbal és helyben készült kiváló káposztás nudlival tálaltak. A csülök bőre nem ropogott a teljes felületén, de húsa ízletes és omlós volt, passzolt hozzá az újhagymás burgonyakrém, a főtt majd sült burgonya és a káposztás derelye. A „szilva, csoki mák” elnevezésű desszert tálalása virtuóz, az elképzelés szintén. Nem rossz a megvalósítás sem, de még finomítható.
A kiszolgálás első osztályú. Felszolgálónk kedves, udvarias, kommunikatív és segítőkész volt.
A borlap szűk, de igényes, minőségelvű kispincészetek borait kínálják, a tömények között is több prémium tételt találunk. A nagyipari multisörök mellett a Beertailor főzde két sörét is tartják.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@almaviragetterem.hu címre