Hangulatos étterem a Római parton, mely dicséretes módon télen is nyitva tart. A beltér otthonos, meghitt, cseppnyit átvett a romkocsmák atmoszférájából, s az ipari stílusból is. A dizájnelemek között olyan ötletes mozzanatokat találunk, mint egy oldalára fordított zongorából kialakított polcos szekrény, amibe vázákat helyeztek. A kicsiket szépen kialakított gyermeksarok várja. Az étlapot az újságformátumú „AHELY News” keretében találjuk.

Népszerű nemzetközi ételeket kínálnak néhány magyar fogással kiegészítve, így többek között baconba tekert harcsaroládot juhtúrós polentával, sertésszűz-érméket kacsamájjal, szarvasgombás pecsenyemártással és sült karikaburgonyával, rosé kacsamellet diós nudlival és vörösboros szilvaraguval, érlelt rib eye steaket dupla vajas burgonyapürével és édeschilis szézámos cukkinisalátával, valamint Rákóczi túrós pohárdesszertet.

A halászlé gyengécske, laza, kevés benne az egyébként élvezhető afrikai harcsa, színre nem megnyerő, az átlagos szintet sem biztos, hogy megüti. Ízletes viszont a szintén afrikai harcsából készült haltepertő, amit remek konfitált fokhagymával dúsított vegyes salátaágyon szolgálnak fel, készterméknek ható ajvár kíséretében. A magam részéről maradnék a majonézalapú mártásoknál. A mellé adott pirítós jobbacska., A burgert medium-ra kérjük, de közelebb van a well done-hoz, ezzel együtt húspogácsa szép nagy, élvezhető, egy fokkal tömörebb az optimálisnál, de mindent egybevetve ez egy átlag feletti darabja volt a műfajnak. Hasonló a helyzet a belga csokitortával, ízletes, korrekt, élvezhető, katarzismentes. (A teszt időpontja: 2024. február 9.)

A kiszolgálás kedves, udvarias, a felszolgáló a kritikára is adekvát módon reagál.

Csapon csak Heineken termékeket találunk, de vannak kézműves söreik a Fehér Nyúltól és a Beertailortól. Tizenöt minőségi magyar bort kínálnak ezeket szinte kivétel nélkül decire is kimérik. A szári Nobilis és békéscsabai Árpád főzde pálinkáit tartják, az tömények között is akad néhány érdekesebb tétel.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@ahely.pub címre