A Fregatt volt Magyarország első, 1985-ben nyílt ír pubja. Több mint 40 év sikeres működés után 2016-ban zárt be, a helynek otthont adó ingatlan évekig kihasználatlanul állt, mígnem 2022 őszétől ismét eredeti rendeltetésének megfelelően üzemel, az I. kerületi Riso étterem tulajdonosai leheltek életet belé. A belteret mexikói stílusban fazonírozták át, egy-két elemet, de mindenekelőtt a meghittséget megőrizve.
Az étlapon a mexikói konyha jól ismert fogásai sorjáznak néhány nemzetközinek mondható étel mellett. Kínálnak többek között kókuszos pankómorzsával készült rákot, sajtkrémlevest, Cézár salátát, quessadilla-kat, burritokat, taco-kat, steakeket, burgereket, grillezett lazac-steaket édesburgonyapürével, ananász salsával, szezámos római levelekkel, ragacsos spare ribs-et, káposztasalátával, salsa roja-val, sült jalapeño-val, és sült burgonyával, kókusztejes panna cotta-t ananászos maracuja salsaval, valamint lime-os sajttortát eperrel és fahéjas keksszel.
Ha valahol a guacamole frissen készül és jó arányérzékkel, a paradicsommártás üde, a tortilla-féléket helyben sütik, ott érdemes odafigyelni a konyhára. Márpedig a Hugoban minderre odafigyelnek. A zöld korianderrel megszórt, jól fűszerezett csirkeszárnyak korrektek, élvezhetők, lehetnének cseppet szaftosabbak. A saját készítésű kéksajtmártás kiváló, kaptunk hozzá mártogatni répa- és zellerszárhasábokat. Eredeti mexikói chiliszószokat is hoztak, arra az esetre, ha nem találtuk volna elég csípősnek a fűszerezést, ezeket túl ecet-dominánsnak ítéltük. A nachos helyben készültnek tűnt, rá is kérdeztem, megtudtam, hogy arra az egyre nincs kapacitásuk, hanem egy mexikói termékekre specializálódott nagyker szállítja nekik. Minden esetre kifogástalan volt. A mellé adott mártások is ütötték a mércét. Ízletesnek bizonyult a chili con carne-s quesadilla is, akárcsak a tempurázott mahi mahival töltött taco.
A kiszolgálás kiváló. Velünk személyesen Karikó Dávid üzletvezető foglalkozott, aki született vendéglátó. Fáradhatatlanul, nem szűnő lelkesedéssel hozza az italokat, magyaráz, ha kell, segít a választásban, mindezt szívélyesen, udvariasan, szakértelemmel.
Az itallap dísze értelemszerűen az impozáns, 19 tételes tequila-választék, amihez hozzájön még 5 mezcal. Figyelemre méltó tételek teszik ki a rum- és gin-szortiment javát, de akad a whisky-k között is néhány jobb párlat. Budweisert és Kronenbourgot csapolnak, s tartanak többféle mexikói palackos sört. Ha valaki bort inna, a habzókkal együtt 11-féle, zömmel magyar nemes nedű között válogathat.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@hugobar.hu címre