2019-ben ismerhette meg a nagyközönség Szikra Gabit, aki akkor már sikeres séf-tulajdonosa volt egy jól menő vendéglátó egységnek, a 2017-ben nyitott „A Konyhám” nevű balatonfenyvesi strandbisztrónak, mellyel el is nyerte már abban az évben „Az Év Felfedezettje” címet. Egy évvel később ők készítették el „Az Év Strandételét”, a Gofcsit. E nem mindennapi sikert 2021-ben megismételték a „répa-doggal”, egy mindenféle extrával kínált rántott sárgarépával. Szikra Gabi a legjobbaktól tanult, Wolf Andrásnál sztázsolt a legendás Salon étteremben, illetve Huszár Krisztiánnál a Fámában. 2022 elején nyitott Fonyódon az egész évben nyitva tartó új „Szikra-étterem” a város szívében, „A Konyhám stúdió 365” néven, a Balaton üzletház legfelső emeletén. A beltér otthonos, meghitt, hangulatos, a háttérzene kellemes, jól megválasztott, a teraszról az északi partra nyíló kilátás fenséges.

A kínálat izgalmas, a választék ugyanakkor bizalomgerjesztően szűk. Tartanak két-két levest, előételt és desszertet, valamint tizenkét főételt az újragondolt magyar illetve nemzetközi konyha jegyében. Itt sem feledkeznek meg a vegetariánusokról, a főételek harmadának ők képezik a célközönségét, de e fogások élményt nyújthatnak húsevőknek is, legyen szó a helyben gyúrt vargányás szélesmetéltről vagy a kecskesajtos séfsalátáról.

Levelestészta párnácskát kaptunk fogadófalatként, egy kevés fűszeres sajtkrémmel. Jó indítás, bár a krémet túl óvatosan adagolték, nem érvényesül eléggé. A művészien tálalt Angus-tatárt marinált zöldségek kísérik, a tatár remek, kiváló kovászos kenyérből készült pirítóst adnak mellé. A citrosusos rizottón tálalt (afrikai) harcsafilét egy kevés tengeri spárga dobja fel, ami inkább dekoráció, mint ízképet befolyásoló tényező. A rizottó krémes, a rizsszemek megfelelően roppannak, a hal szaftos. A grillezett karfiolrózsákat narancsos sütőtökös répapürén tálalják, marinált zöldségekkel és jól dresszingelt frisée-levelekkel körítve. A feketeribizli-mártással és tejfelhabbal tálalt túrógombóc méltó zárása volt e kiemelkedő vacsorának.

A kiszolgálás kifogástalan, motivált, udvarias, kedves.

Mintegy húszféle minőségi magyar bort tartanak, melyek zöme – nagyon helyesen – balatoni, azon belül is a déli parti pincék képviseltetik magukat markánsabban. Valamennyi csendes bort kimérik decire. Tartanak négyféle Champagne-t is. A töményitalválaszték szűk, de igényes, a sörök sajnos egytől egyig nagyipariak, pedig a Balaton környékén működnek minőségi kisüzemi főzdék.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@akonyham.hu címre