Hangulatos, igényes halbisztró a debreceni Nagyerdőben. A beltér dekorációja ennek megfelelően halcentrikus, a bútorzat kényelmes, a hajópadló rusztikus. Az asztalon só- és borsdaráló. Nyáron szépen berendezett teraszt üzemeltetnek.

Mint megtudtuk, a Csakhal csapata a Keszegsütő franchise-ból vált ki. A kultikus magyar halsütő hálózat debreceni lokációjának korábbi helyén, a Pesti utca 2. alatt működik a másik Csakhal-egység. Továbbra is vízben élő lényekre alapoznak, de a magyar tenyésztésű, édes vízi halak mellett választékba kerültek a tengeri halak, rákok és kagylók is, a fogások egy része ma már nemzetközi ihletésű. Az országos ismertségű sztárséf, Pataky Péter állította össze az étlapot, s tanította be a csapatot, ami igencsak érződik. A korábbi korszakot idézi a sült hal (harcsa, süllő, pisztráng és hekk), a haltepertő és a halászlé, nóvum az általam rendelt ételeken kívül többek között a garnéla, a tintahal, a halas Cézár-saláta választék, a tőkehalból készült fish and chips, a harcsacsíkokkal töltött torpedószendvics.

Rendeltünk thai lime-os, korianderes „halászlét”, kiváló ízesítésű, harmonikus hallevest kaptunk kifogástalan belevalókkal, rákkal, kagylókkal és rizstésztával. Jól sikerült a halburger is, a „Csakhal” logoval díszített zsemle könnyed, a hal friss, húsa feszes, szaftos, a további belevalókat is ügyesen rakták össze. A „sajttorta, piros bogyó, mangó” elnevezésű desszert színvonala elmaradt az első két fogásétól, maga a torta korrekt, nem kiugró, a szintetikus ízű, szörpszerű mártás kifejezetten zavart rajta. A friss mangókockák jelentettek némi felüdülést, piros bogyóknak nyomát sem láttuk.

A kiszolgálás kifogástalan, pincérünk kedves, udvarias, felkészült és kommunikatív.

Az italválaszték korrekt, a nagyipari csapolt sörök mellett a Beertailor főzde söreit tartják, valamint a Fehér Nyúl és Pataky Péter séf együttműködésének eredményeképpen megszületett Tiszalöki New England India Pale Ale sört. Két tucatnyi minőségi magyar és import bort kínálnak, ezek zömét decire is kimérik. A kávé a helyi Black Sheep pörkölőből érkezik, tartanak Talléros pálinkákat, limonádékat, prémium Gin-Tonic-okat és színvonalas koktélokat is.

(Teszt időpontja 2022. június 24.)

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@csakhal.hu címre