2009-ben nyitott étterem, melynek fokozatos bővüléséről a honlap illusztrált tájékoztatást ad. A Facebook oldalon rövid bemutatkozó: „A Tihanyi-félsziget legcsendesebb, eldugott zugában vagyunk, ahol kicsit átadhatja magát a csendnek, a nyugalomnak és a természetnek…” És tényleg. A beltérben sok zöld növény, fonott „csillárok”, retro szeparék, melyek intimitásérzést biztosítanak az ott ülőknek.
Átlag feletti magyar és olasz konyhát visznek, tetszetős egyensúlyban. Kínálnak többek között maracujás sütőtöklevest marinált rókagombával, halászlét, egészben sült tarját kelkáposztafőzelékkel, burgonyával, fogasfilét diós kellevéllel, gorgonzolás burgonyapürével, konfitált kacsacombot diós nudlival, fűszeres szilvával, pasta-kat, pizzákat, madártejet és csokilávát.
Az árak helyenként magasnak tűnnek, de összességében beleférnek értékarányosság kategóriájába. Előételek 2250 és 3350, levesek 1150 és 2950, főételek 2950 és 5950, desszertek 1250 és 1350 forint között kaphatók.
A füstölt tokhal zellersalátával ízletes, sablonmentes, jól sikerült előétel, amit mikrozöldekkel és tört dióval szórtak meg. A hal nem túl sós, kellemesen füstös. A fácánleves jó ízű, szép tiszta, jó benne a zöldség és a házi ravioli is. A Margherita pizza nápolyi stílusú, friss paradicsomot és bazsalikomlevelet nem bánnánk rajta, de így is ízletes, hamar elfogy. A gesztenyés almás pohárkrém könnyed, mousse-szerű desszert, kellemes zárása egy ízletes vacsorának.
A kiszolgálás udvarias, lehetne kedvesebb, motiváltabb is.
Közel harminc bort kínálnak a magyar élvonalból, melyek felét kimérik decire is. A Heineken négy söre mellett tartanak hét tételt a kiváló Fehér Nyúl főzdétől. A badacsonyi Reneszánsz főzde pálinkáit tartják.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a apati@sajkod.com címre