A Four Seasons Hotel Gresham Palace keretén belül a Kollázs étterem és cukrászda testvérintézményeként működő Múzsa a maga műfajában egyedülálló intézmény. Az elképesztő részletességgel kidolgozott imázs összhangban van a csúcsminőséget kínáló bárral és konyhával. A honlapon találó sorok: „Artizán koktél-alkotásaival, a magyar és az ázsiai konyha elbűvölő ötvözetével és elegáns, mégis játékos hangulatával, a Múzsa az időtlen aranykorba repíti vendégeit.” A pompázatos beltér mellett ezt az időtlen aranykort hivatottak szolgálni a herendi művészekkel közösen megalkotott porcelán tányérok, valamint a Varga Art Crystal egyedi kézjeggyel ellátott kézi csiszolású kristályremekművei. Még arra is odafigyeltek, hogy a Múzsa munkatársainak egyedi öltözete legyen, amiért Bódis Boglárka, a Maison Elysian tervezője felel.

A fő profil itt a bár, melynek koktéljai mellé a Kollázs séfje, az impozáns életrajzzal bíró, az Alabárdosban és az Arany Kaviárban is emlékezeteset alkotó Győrffy Árpád komponált távolkeleti ihletésű, nemzetközinek mondható, magas minőségű „small plate” stílusú étkeket, a sajt- és felvágott-válogatást beszámítva 15-féle fogást a mangalica kolbászos baotól a tempurán, yakitorin át a wagyu steakig, valamint három desszertet. Mint a honlapról megtudhatjuk, London legkiemelkedőbb bárjaiban megfordult Rédli Ádám tölti be a „head bartender” funkciót, a vezető sommelier pedig Becker Gábor.

Az árak megfelelnek a hely színvonalának, magyarán igen magasak. 1,2 deci pezsgő 3500 és 61.200 forint között kapható, utóbbi 2006-os Dom Pérignon rosé. Koktélok ára 3700 és 5900, 1,5 deci boré 3500 és 18.500 forint között mozog, utóbbi 2013-as Sauska Cuvée 5. Az étkek díjszabása akár barátságosnak is mondható, sós ennivalók 1100 és 6500, desszertek 2300 és 3200 forint között kaphatók.

Rendeltünk indításnak tengeri sügér sashimit tobikoval és retekkel. Virtuóz tálalású, ízletes vibráló, kicsattanó frissességű halat kaptunk. A pekingi kacsa gyoza újhagymával, uborkával, és Hoi sin szósszal kifogástalan volt, a műfaj egyik legjobbja. Ízre, állagra teljes mértékben meggyőzőnek találtuk a mangós matcha teás creme brullée-t, valamint a különleges távolkeleti citrussal, sudachival készült fekete szezámos panna cotta is. (Teszt időpontja: 2021. december 10.)

A kiszolgálás udvarias, kedves, előzékeny, gyors.

Az italválaszték értelemszerűen a különleges koktélokra épül, de kínálnak emellett megannyi csúcsminőségű töményitalt, kézműves söröket és prémium borokat. A tizenhét jól összeválogatott poharazott tétel mellett tartanak mintegy harminc, jórészt exkluzív tokaji édes bort is, zömmel 6 puttonyos aszút, az 1957-es Oremus aszúeszenciától Szepsy István öt évjáratos tételéig.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@muzsa.com címre