Igényes nagypolgári hangulat rusztikus elemekkel kiegészítve egy magas belterű, tágas, békebeli kertvárosi lakásban Miskolcon. A fő látványelem a natúr fa: fapadló, fából készült, gerendás mennyezet, hordótetőt idéző kerek faasztalok és egyedi dizájnú faszékek. Egyik sarokban a monarchia stílusát idéző kredenc, a falakon absztrakt festmények. Zöld növények a beltérben, de van igényes, jó ízléssel kialakított teraszuk is, mely az ápolt belső udvarra néz. A háttérben jól megválasztott zene szól.

A honlapon megnyerő bemutatkozó sorok: „Vegyünk egy országot Európa közepén és ennek legrégebben lakott területét. Adjunk hozzá Bükköt, Zemplént, Tokajt, Tiszát. Szórjuk meg gazdagon olyan kreatív emberekkel, akik észreveszik a lehetőségeket és merik is használni azokat. Ízlés szerint jöhet még némi innovatív szellemiség, csipetnyi lázadó hajlam és bátorság. Mi így főzünk. (…) Nincs is nehéz dolgunk, hiszen több száz őstermelő és kézműves borászat színesíti az így sem fekete-fehér tájegység életét.” Magyar és nemzetközi konyhát visznek, 2021 őszén kínálnak többek között kacsamáj terrine-t, kacsamell sonkával, zöldalmával, céklával, levendulás brióssal, malaccsülköt, magos mustáros pecsenyelével, sült burgonyával, káposztasalátával, borsos onglet-steaket roppantott burgonyával, sütőtökkel, céklával, narancsos-zöldborsos jus-vel, valamint narancsos csokitortát.

Az árak értékarányosak. Előételek 2890 és 3290, levesek 1400 és 1900, főételek 3400 és 4790 forint között kaphatók. Desszertek egységesen 1600 forintba kerülnek. Hétköznap délben kedvező árú ínyenc menüt kínálnak, két fogásért 2000, háromért 2400 forintot kérnek.

A marhatatár pazar, virtuóz tálalású, marinált zöldégekkel és a tojás sárgájának három variációjával tálalják. A báránypájslit elemeire bontják, a kíméletesen hőkezelt friss máj a kompozíció tetejére került, alatta a roppanósságát megőrzött zöldség illetve a jól ízesített tüdőragu. A köret hagyományos felfogásban, jól elkészített, korongokra vágott zsemlegombóc. A jó tartású túrógombóc „pucér”, mellette kekszmorzsa, szőlő, szilva, körte és jó ízű lekvár. Összességében nem rossz, de nem veszi fel a versenyt a klasszikus, pirított morzsába forgatott változattal. A házi krémes csodás. Roppanós, kiválóan kivitelezett réteslapok között könnyed, jó ízű krém, mellette az előbb felsorolt szezonális gyümölcsök.

A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes.

A borlap több, mint negyven kiemelkedő tételt tartalmaz minőségelvű magyar pincészetektől. A borok többségét decire is kimérik. A sörválaszték jobbacska import tételekből áll össze, a tömények között a pálinkák jelentenek némi izgalmat.

Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@dulo.hu címre