Trendi berendezésű, lezser hely Ürömben. A honlapon remek összefoglalását adják a hütte-életérzésnek, amit igyekeztek a főváros vonzáskörzetébe varázsolni: „Aki járt már sípályán annak nem kell magyarázni, mi is az a hütte. A hüttében meleg van, a hütte barátságos, a hütte egy laza hely, ahol a fáradt átfázott síelő megiszik egy sört vagy egy forró italt, bekap egy levest, egy szelet pizzát, vagy ami épp a kínálat. A hüttében az a jó, hogy kicsatolt síbakancsban csoszogva, kigombolt síoverallban úgy huppanhatunk le a székre, ahogy otthon a kedvenc fotelunkba.” A Bock bisztróban nevet szerzett Varjú Viktor séffel az élen bekerültek az országos élbolyba.

Az állandó étlapon „hütte-falatok”, köztük sült csontvelő, marhabélszíntatár, hideg libamáj zsírjában, továbbá „hütte-kedvencek”, mint például Angus burger, BBQ oldalas, mangalicaborda rántva, saláták, pizzák. A desszertek közül nem hiányzik a gőzgombóc és a császármorzsa. Kulináris szempontból a napi ajánlat a legizgalmasabb. 2021 októberében kínálnak többek között kecskepörköltet, grillezett calamarit articsókarizottóval, kolbászmorzsával, sült kacsacombot „lencselet”-tel és rántott tojással.

Az árak értékarányosak. Hüttefalatok 1780 és 3890, saláták 2380 és 3380, hütte-kedvencek 2980 és 4380, pizzák 2180 és 3580, desszertek 1880 és 2580 forint között kaphatók. Igényesen tálalt izgalmas két fogásos ebédmenüt is kínálnak 1980 forintért.

Ottjártunk idején, 2021 szeptemberében a napi ajánlatból a hideg malaccsászár volt számunkra legvonzóbb. A fogás ízre, állagra kiváló, tálalása virtuóz. A Margerita pizza korrekt, nem átütő, később tisztázzuk a felszolgálóval, hogy ha kértük volna, akkor kapunk bazsalikomot és paradicsomszeleteket is rá. Nem várt és felettébb gáláns problémakezelés volt, hogy mivel kritikát fogalmaztunk egy fogással szemben, a desszertet nem számolták fel. A csípős csirkeszárnyak jó ízűek, a melléjük adott mártás túlságosan édes, viszont alig csípős, a savas ízek teljesen hiányoznak belőle. A kéksajtmártással meg voltunk elégedve. A fokhagymás tejfellel kínált tepertős csiga ötletes, jól megvalósított sörkorcsolya. A selymes málnamártással és sóskaramellel tálalt lávatorta mutatós, kiemelkedő darabja a műfajnak.

A kiszolgálás udvarias, kicsit pattogós, pincérünk nem reagál társam elismerő szavaira, a sörünk is feledésbe merül, szólunk újra, a nedűt nem töltik a jelig. Az étkezés végén váltunk néhány barátságos mondatot a felszolgálóval, végül jó hangulatban válunk el.

Nagyipari multisöröket tartanak, pedig a hütte-életérzést igencsak növelni lehetne néhány minőségi bajor búzasörrel. A kommersz tömények mellett tartanak minőségi pálinkákat az Árpád főzdétől. A huszonkét minőségi bor zöme hazai, három kivételével valamennyit kimérik decire is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a vezetoseg@uromihutte.hu címre