Hangulatos, igényes steak-étterem a város központjában. A berendezés elegáns, nagypolgári, fekete plafon, sok pácolt fa, ötletes világítótestek, hajópadló. Az asztalon a marha amerikai bontását bemutató papíralátét, só- és borsdaráló, jó minőségű extra szűz olívaolaj és balzsamecet. Kellemes, helyhez illő country-zene szól.
Az étlap nyitó mondataiból megtudhatjuk, hogy erdélyi legelőkön nevelt Angus marhák három hétig érlelt húsát készítik el Josper sütőben, ez a fő profil, de sütnek wagyu-húst is. Mindkét marhafajta fényképe és rövid leírása szerepel az étlapon. Maghőmérsékleti precizitással írják le a sütési fokozatokat. Ottjártunk idején, 2021 szeptemberében a steakeken kívül kínáltak olasz és nemzetközi ételeket, többek között articsókás spenótkrémet sült paprikával és gruyere sajttal, petrezselymes citromos szardellás sült velőscsontot, hízott szárnyasmájat rebarbara dzsemmel, zöld almával és házi brióssal, ázsiai ihletésű levest a tenger gyümölcseiből, édes köményes, lazacos, kapros rizottót, szarvasgombás, vargányás tagliatelle-t, újzélandi báránykarajt mentás joghurttal, sajttortát, lava cake-t és tiramisu-t.
Az árak értékarányosak. Előételek átszámítva 1600 és 3400, levesek 1200 és 3800, pasta-k és rizottók 2300 és 3200, főételek köret nélkül 3000 és 5000, steakek 7000 és 15000, köretek 850 és 1200, desszertek 1200 és 1400 forint között kaphatók.
A szépen tálalt lazac rillette megnyerő ízre és állagra egyaránt. Jobbacska pirítóst kapunk mellé. A kacsamellet kifogástalan sütötték meg, a hús szaftos, jó tartású, nem rágós, jó ízű. A köret zöldfűszeres ricotta-s marinált paradicsom és főtt őszibarack, zöldborsóhajtásokkal. Gyönyörűen tálalt, harmonikus, kreatív, egyéni tányér. A narancsos rozmaringos creme brullée a műfaj kifogástalanul elkészített, ötletes, izgalmas darabja.
A kiszolgálás megkülönböztetetten kedves, udvarias és segítőkész.
Közel félszáz minőségi bort kínálnak Erdélyből s a Kárpátokon túlról, tartanak néhány nemzetközi nagyságot is. Nyolc tételt pohárra is kimérnek. A nagyipariak mellett kínálnak kézműves söröket két kisüzemtől, köztük a Csíki Sör Manufaktúra négy főzetét. A töményitalok között több igényes tételt találunk, főleg a whisky és pálinka műfajban.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@benjaminsteakhouse.ro címre