A beltérben otthonos, lezser, modern bisztróhangulat. Fekete fémplafon belső fagerendákkal, koptatott téglapadló, nyers téglafal, igényes bútorzat, hangulatos képek a falon. A világítótestek egy részét borosüvegekből alakították ki. A napi ajánlat fehér krétával fekete táblára írva. Nyáron az étterem előtt, az utcán szépen berendezett teraszt üzemeltetnek.

A tányérokról a jelzett hibák dacára visszaköszönni láttuk Bánfi István séf-tulajdonos ars poeticaját: „Hiteles és érthető konyhában hiszek és a friss, jó minőségű alapanyagban.” Nemzetközi fogások képezik a választék gerincét, de a klasszikus magyar ízek kedvelői sem maradnak éhesen. 2021 októberétől kínálnak többek között hideg málnakrémlevest kókuszos panna cottaval, pankó morzsában sült rákot chilis, ananászos, zöldséges rizstésztával, porchetát spenótos fehérbabbal egyfelől, rácpontyot, kacsabrassóit májával, zöldséges burgonyával, borjúpaprikást kapros tejfölös túrógombóccal másfelől.

Az árak értékarányosak. Előételek 1390 és 2190, főételek körettel együtt 2490 és 5990, desszertek 1290 és 1390 forint között kaphatóak. A három leves 1590 forintba kerül.

A jó ízű kacsamáj-pástétomot fehérboros bodzazselével és helyben sütött mazsolás brióssal tálalták. A jó tartású hússal, házi tésztával és zöldségekkel tálalt gyöngytyúkleves intenzív ízű volt, megelégedésünkre szolgált. A hely színvonalához nem illeszkedett az egyébként korrekt Jalapeno-burger mellé szórt nagyipari tortilla chips. A burger-készítés kulcsa, hogy a hús szaftos legyen, ne süssék rommá, ezzel itt nem volt gond. A virtuóz tálalású tőkehal kókusztejes karfiolpürével és zsenge tavasz zöldségekkel jó ötlet, de a megvalósítás megbicsaklott, a hal nem volt kellően szaftos, egyértelműen mirelitáruból származott, a püré sem győzött meg, sem ízre, sem állagra. Kiválónak bizonyult viszont a roséra sütött kacsamell rókagombás papardelle-vel – szép színű, jó állagú hús, remek, helyben készített pasta-val, az étkezés egyik fénypontja. Hasonlóan jó volt a friss salátaágyon felszolgált dióbundában sült rántott kecskesajt, amihez ízre-állagra egyaránt remek málnazselét adtak. A „csokimousse, passiógyümölcs, matcha tea, fenyőmag” elnevezésű, szépen tálalt desszert kiemelkedően jól sikerült, minőségi alapanyagokból készítették hozzáértéssel. (Teszt időpontja: 2021 június 30.)

A kiszolgálás kedves, udvarias.

Borlapot értő kézzel válogatták össze a közismert nevek mellett kisebb, kevésbé ismert, de kifejezetten igényes borászatok nedűi kaphatók. Egy nagyipari és egy kézműves sört tartanak, a tömények között is akadnak kiemelkedő tételek. A limonádé műfaját vehetnék komolyabban, nem elég sziruppal ízesített lébe citrusokat vágni, egy jó limonádé alapja frissen facsart citruslé.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Az étterem 2023 kora tavaszán bezárt, ma már a Facebook oldaluk sem érthető el.