A Kotyogó Tamási Áron síremlékével szemben működő népszerű komplexum, melynek üzemeltetői a butikok, lángos- és kürtőskalács-sütő mellett 2021 nyarán kávézót és éttermet is nyitottak. Megnyerték konyhafőnöknek a több neves székelyföldi étteremben megfordult, s egy tévés vetélkedő műsorban is szép sikert elért Balázs Hunort, aki séftársával, Bándi Sándor Domokossal közösen különdíjat kapott idén a „Magyarország étele 2021” verseny keretében. A terasz trendi, hangulatos, gyönyörű kilátás biztosít a környező tájra, a vintage dizájn jegyében berendezett beltér elegáns, a falakat festmények díszítik, az asztalon szürke terítő és élő virág.

Az étlap átgondolt, visszafogott választékot kínál a magyar, a székely s a nemzetközi konyha népszerű fogásaiból, de szerepel a választékban a pacalleves is. 2021 őszén az általunk rendelt fogásokon kívül tartanak többek között konfitált báránysültet vajas kakukkfüves puliszkával és marinált céklasalátával, szarvasgerincet homoródremetei salátával és medvehagymás burgonyakrémmel, marhasteaket vajas spárgával, steak krumplival és borókás barna mártással. 2021 szeptemberében közvetlenül miután meglátogattam őket, hirdették meg az írók hetét, egy sor kultúrtörténeti kuriózummal örvendeztetve meg közönségüket. Kínáltak többek között Krúdy Gyulára emlékezve tafelspitzet, Gárdonyi Géza tiszteletére egri gömbpalacsintát, továbbá Tamási Áron kedvencét, lucskos káposztát, ahogy felesége, Salgó Magdó, az „Énekes madár” című regény főszereplőjének ihletője készítette.

Az árak értékarányosak. Előételek átszámolva 1800 és 2200, levesek 1700 és 1800, főételek 1800 és 8000, desszertek 1300 és 1900 forint között kaphatók.

A padlizsánkrém csavarmentes, majonézes, házias, a tepertőkrém natúr, fűszermentes, a medvehagymás helyben sült pita ízletes. A kedves, kommunikatív felszolgálótól megtudom, hogy a szomszédos farmról veszik a kapirgálós kakast. A belőle készült leves ízletes, a tésztabetét jó tartású, jó ízű.  Jól sikerült mélysütött pisztráng is, amit jól dresszingelt vegyes salátával körítettek. A helyben gyúrtnak tűnő erdei gombás taglietelle megelégedésünkre szolgált, jó volt a tészta, meg a bőséges mártás is. Öröm volt látni végre valahára Székelyföldön is mikrozöldeket a dekorációban. A liofilizált málnás kürtőskalács találkoztatása a jól elkészített habgaluskával és a madártejjel ötletes szimbiózisa egy székely és egy francia eredetű, nemzetközinek mondható, de az egész Kárpát medencében népszerű desszertnek.

A kiszolgálás felkészült, szívélyes, kommunikatív.

Az italfront még erősíthető. A borlapon húsz tétel kínálnak, a román borok mellett megjelenik három anyaországi és egy Balla Géza bor is. Ezek közül hármat poharaznak. A sörök nagyipariak, a tömények kommerszek.

Online kapcsolatfelvételre messengeren keresztül van lehetőség
https://www.facebook.com/kotyogokavezo/

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a informatikusom@gmail.com címre