A „Nosztalgia Garden Ízkertészet” a két évtizedes múltra visszatekintő Villa Medici komplexum részeként üzemel, a Wellington pub és a hotel-étterem mellett. Utóbbi 2021-ben csak borvacsorák és rendezvények alkalmával nyitott ki. A honlapon olvasható leírás találó: „egy étterem Veszprém festői szépségű völgyében, ahol húsz év tapasztalata és értéke ötvöződik innovatív ötletekkel, fiatalos stílussal és eleganciával.” Az otthonos, meghitt belteret a vintage stílus jegyében alakították ki. Az asztalon élővirág, kellemes háttérzene szól.

Az igényes, átgondolt, kellően rövid étlapon egyenlő arányban szerepelnek magyar ételek, valamint kulináris import-fogások. Kínálnak többek között füstölt tokhalat beluga lencsével, wakame salátával, kacsamáj-pástétomot zöld dióval, szilva chutney-val és brióssal, török lecsót (menement) vargányával, nyírségi gombóclevest borjúból, kakaslevest, bélszínt Budapest módra, fogast Kárpáthy módra, garam masalas csirkét, citromtarte-ot és trois chocolat desszertet.

Az árak értékarányosak. Előételek 2650 és 3950, levesek 1950 és 2450, pizzák 2450 és 2950, főételek 3650 és 8950, desszertek 1750 és 2250 forint között kaphatók.

Fogadófalatként zöldfűszeres-paprikakockás túrókrém kapok lenmagos házi kenyérrel. Remek kezdés. A vajtök veloutét a vendég előtt öntik az almakockás pisztrángbetétre. A selymes leves kellemesen savanykás, a pisztráng lehetne szaftosabb. Jelzik, hogy nincs kókusztej, de benne vagyok, hogy a „rizstészta, Szent Jakab kagyló, kókusztej, mangold, koriander, lime, chili” elnevezésű kompozíciót tejszínnel készítsék. A fogás ízletes és dekoratív, a kagyló friss, szaftos, mellette marinált retek és hagyma, továbbá zöldborsóhajtás. Az étlapon „túrógombóc, rebarbara, tejföl” címszó alatt kínált desszert kiváló: a túrógombócot sütve adják, mellette kellemesen savanykás zöld rebarbara mártás-pöttyök, kifogástalan, könnyed tejföldhab, reszelt fehércsokoládé, tetején ribizli és áfonya. Egy klasszikus magyar desszert remek újrafogalmazása.

A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes.

A borlap habzókkal együtt mintegy 35 tételt számlál, melyek zöme a magyar élvonalból való, melyek harmadát kimérik decire is. A sörök nagyipariak, a tömények nagy része izgalmas, minőségi tétel.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a villamedici@villamedici.hu címre